Flotte salgstal får flere til at sætte deres lejlighed til salg

Foto: Boligsiden

De seneste fire uger har sælgere end vanligt sat deres lejlighed til salg. Og i sidste uge var antallet for første gang i år over 10 procent højere, end det normalt er i uge 30.

Der kom 444 nye ejerlejligheder til salg i sidste uge. Det er 11 procent flere end gennemsnittet for den samme uge i de foregående fem år. Det viser Boligsidens ugerapport om boligmarkedets udvikling for uge 30.

Dermed har lejlighedssælgerne for alvor igen meldt sig på banen de seneste fire uger, hvor der hver uge er kommet flere nye lejlighedssælgere end i den tilsvarende uge i de foregående år. Det står i kontrast til 19 af årets første 26 uger, hvor der var et lavere antal nye sælgere end normalt.

Samtidig blev sidste uge den første i år, hvor stigningen i antallet af nye lejlighedssælgere var over 10 procent.

”Efter coronamånederne, der var hårde ved lejlighedsmarkedet, har salget af ejerlejligheder nu i halvanden måned været højere, end det plejer at være på denne tid af året. Det har fået flere lejlighedsejere til at sætte til salg. Antallet af nye lejligheder til salg og antallet af solgte var i sidste uge stort set identisk, og det betyder, at der er en sund balance i markedet,” siger Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

[visualizer id=”42422″ lazy=”no” class=””]

[visualizer id=”42139″ lazy=”no” class=””]

Højere sommersalg end vanligt

Det går altså godt med ejerlejlighederne, men det er ikke den eneste del af boligmarkedet, hvor det kører lige nu. For nok er der gået sommer i boligsalget, som der plejer, men salget af huse og sommerhuse er også højere end vanligt.

”Vi har set et fald i antallet af boligsalg de seneste uger, fordi vi er inde i industriferieugerne, hvor vi ved fra tidligere, at salget falder. Når det er sagt, så er salget generelt og for alle boligtyper højere end normalt, og det har det været i noget tid. Der bliver fortsat solgt over 1.000 villaer og rækkehuse hver uge, og antallet af sommerhussalg var også i uge 30 mere end 70 procent højere end vanligt,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Det interessante er nu, hvad der sker på boligmarkedet, når hverdagen melder sig om nogle uger. Den høje aktivitet for sommeren kan være udtryk for, at der har været et efterslæb som følge af corona. Altså at nogle familier udskød et boligkøb i foråret, og i stedet har brugt sommeren på at handle bolig. Normalt stiger boligsalget igen på den anden side af sommerferien, men udløbet af diverse hjælpepakker er i år den ubekendte, der kan forandre de sæsonudsving, vi normalt oplever.”

[visualizer id=”41496″ lazy=”no” class=””]

Find mere om