Flere tvangsauktioner bliver aflyst

Foto: Boligsiden

Antallet af aflyste tvangsauktioner er steget med 69 procent i første halvår af 2017 sammenlignet med samme periode sidste år. Samtidig er antallet af tvangsauktioner rimelig stabilt.

Der har været 1.585 tvangsauktioner i Danmark i første halvdel af 2017, men faktisk kunne det have været endnu flere. For rigtig mange begærede tvangsauktioner blev aldrig til noget.

Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at 248 tvangsauktioner blev aflyst i første halvår, og det er en stigning på hele 69 procent, idet blot 147 blev aflyst i samme periode sidste år.

”En tvangsauktion er den sidste udvej for boligejerne, og derfor vil man gøre alt for at undgå det. Og derfor er det glædeligt, at flere nu finder en løsning, hvor de får betalt deres kreditorer. For nogle lykkes det sågar at sælge boligen på det frie marked for på den måde at komme af med gælden. Det er et rigtig godt tegn – ikke mindst for de boligejere, det drejer sig om,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Antallet af tvangsauktioner er stabilt

Mens flere tvangsauktioner altså bliver aflyst, er antallet af afholdte tvangsauktioner nogenlunde stabilt. Det sker på trods af, at Skat har sat sig for inden årets udgang at afvikle 40.000 gamle sager med ubetalte ejendomsskatter. I første halvår af 2016 blev der afholdt 1.548 tvangsauktioner, og i samme periode i år er det tal steget med bare to procent.

”Vi havde forventet, at antallet af tvangsauktioner ville stige mere på grund af Skats efterslæb med de gamle sager. Men det har foreløbig vist sig ikke at holde stik. Overordnet set har danskernes økonomi det godt,” fastslår Birgit Daetz.

Det er i Region Sjælland, at der blev afholdt flest tvangsauktioner i første halvår, hvor 476 boliger røg under hammeren. I samme region blev der aflyst 83 tvangsauktioner i perioden.

Antal tvangsauktioner og antal aflyste i første halvår af 2017

RegionAntal tvangsauktionerAntal aflyste tvangsauktioner
Hele landet1.585248
Region Hovedstaden20150
Region Midtjylland32545
Region Nordjylland22822
Region Sjælland47683
Region Syddanmark35548

Antallet af opgjorte tvangsauktioner er udelukkende boliger, der har været på 1. auktion i første halvdel af 2017. Eventuelle 2. auktioner indgår altså ikke i statistikken.

LÆS OGSÅ: Køb på tvangsauktion: Det er ikke så svært

Find mere om