Flere boligsalg i prisklasse seks til ti millioner kroner

Foto: Boligsiden.

I 2014 er andelen af solgte villaer og rækkehuse i prisklassen seks til ti millioner kroner blevet større. Andelen villaer og rækkehuse i netop den prisklasse er steget 0,4 procent fra 2013 til 2014, viser opgørelse fra Boligsiden.dk.

I november kostede en helt almindelig villa på 140 kvadratmeter 1,6 millioner kroner i gennemsnit. Den gennemsnitlige villa holder sig altså godt under de to millioner kroner i salgspris. Samtidig har 98,7 procent af alle hushandlerne i år kostet under seks millioner kroner.

Vi er dermed nede i marginalerne, når vi snakker andelen af bolighandler til mellem seks og ti millioner kroner, men den andel er alligevel blevet mærkbart større i år. Hvor det i 2013 var 1,4 procent af hushandlerne, der lå mellem seks og ti millioner kroner, er det i år 1,8 procent. Andelen er steget støt siden 2011, hvor den lå på en enkelt procent.

”Salgspriserne er steget generelt siden 2011, men ikke nær så meget, så det kan forklare, at så mange hussalg er røget op i kategorien mellem seks og ti millioner kroner”, siger Birgit Deatz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Ulighed i afspejles i boligmarkedet

Det kan være en øget ulighed i samfundet, der bliver afspejlet i boligmarkedet i år. Flere boligkøbere har fået flere penge mellem hænderne, og det giver øget salg af de dyre boliger.

”Vi har set en polarisering af boligmarkedet, hvor by- og landområderne udvikler sig meget forskelligt i forhold til både salgspriser og salgstid. Men det lader til, at der også er sket et skred i skellet mellem de billige og de dyre boliger, og at der er kommet flere af sidstnævnte”, siger Birgit Daetz.

Fakta:

I 2014 er der solgt ca. 34.000 villaer og rækkehuse. Heraf har over 600 kostet mellem seks og ti millioner kroner, mens ca. 100 har kostet mellem 10 og 15 millioner kroner. Godt 20 har kostet over 15 millioner.

Find mere om