Flere andelsboliger bliver solgt gennem mægler

Foto: Boligsiden.

De seneste fire år er et stigende antal andelsboliger blevet solgt gennem en ejendomsmægler, viser tal fra Boligsiden.dk

Året startede med et rekordhøjt antal andelsboliger solgt gennem mægler. I første kvartal af 2013 blev knap 2.000 andelsboliger solgt via en ejendomsmægler. Tallet har været stødt stigende siden januar 2009, hvor Boligsiden.dk begyndte at måle.

”Andelsboligmarkedet har ændret sig meget over årene. Hvor der før var en kø af købere til samtlige andele, er interessen ikke længere helt den samme. Før i tiden lå andelene så lavt i pris, at de næsten var en foræring, men nu er de steget i pris og er blevet en investering ligesom en ejerbolig”, siger kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

Prisstigningen har betydet, at færre har kunnet nøjes med en annonce i Den Blå Avis eller en seddel i supermarkedet, og flere har måtte ty til mere formelle salgskanaler. Mange vælger derfor i dag en mægler, når andelen skal sælges.

I første kvartal af 2009 blev 556 andelsboliger solgt gennem en mægler. Tallet er på fire år steget til 1.917 boliger.

Det sker på andelsmarkedet

Netop nu er knap 5.000 andelsboliger til salg på Boligsiden.dk

Den dyreste (højeste købspris) er en herskabslejlighed på Frederiksberg Allé, der er udbudt til salg for knap 6 millioner kroner.

Den største er en lejlighed på Gimles Allé på Amager – her får man 315 kvadratmeter at boltre sig på.

Andelsboligen med den laveste månedlige ydelse ligger på Mettesvej i Hjørring. Prisen for andelen er 845.000, men så bor du efter sigende for 0 kr. de næste fem år.

Find mere om