Faldet fortsætter: 2019 er begyndt med færre tvangsauktioner

tvangsauktioner

Foto: Pixabay

Helt nye tal for tvangsauktioner i første kvartal af 2019 viser, at der på tre år er sket et fald på 27 procent i antallet af boliger, der kommer under hammeren.

Der har nu igennem nogle år været et markant fald i antallet af tvangsauktioner. Og nye tal fra Boligsiden.dk viser, at 2019 ikke er nogen undtagelse fra den tendens.

Der er nemlig blot gennemført 585 tvangsauktioner i første kvartal. Det er fem procent færre end i samme periode sidste år og hele 27 procent færre end for tre år siden.

”Det er gode tider på boligmarkedet, fordi antallet af handler og boligpriserne stiger mange steder. De fleste kan sælge deres bolig på almindelige markedsvilkår, og derfor er det også naturligt, at der er færre, der ender på tvangsauktion. Når det er sagt, så er tvangsauktionen et greb, som især realkreditinstitutter og kommuner stadig bruger for at indkræve de penge, som de ikke har held til at få ind på andre måder,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør og boligøkonom på Boligsiden.dk.

Få har betalingsproblemer

De fleste boligejere kommer dog aldrig i den slags problemer. Ifølge tal fra Finans Danmark er det nemlig kun knap 3.000 ud af cirka 1,4 millioner boligejere i Danmark, der har problemer med at betale deres realkreditlån til tiden.

Det giver en såkaldt restanceprocent på 0,2, hvilket betyder, at danskerne i gennemsnit mangler at betale 20 øre for hver 100 kroner, de skulle have betalt tilbage.

”Der er højkonjunktur i Danmark, og ledigheden er lav. Samtidig er renten på boliglån rekordlav, så der er mange boligejere, der sidder med billige boliglån. Det gør, at der er færre end tidligere, der er bagud med at betale af på boliglånet, og at det dermed også er aktuelt i færre sager at sende boligejere på tvangsauktion,” siger Birgit Daetz og slår fast:

”En tvangsauktion er aldrig et ønskescenarie. Hverken for køber eller kreditor. Så alt i alt er faldet i antallet af tvangsauktioner rigtig gode nyheder.”

Antallet af boliger på tvangsauktion i første kvartal:

ÅrAntal tvangsauktionerForskel i forhold til 2019
2016799-27 %
2017781-25 %
2018618-5 %
2019585-

(Tabellen viser antallet af afholdte tvangsauktioner i første kvartal i årene fra 2016 til 2019. Der er udelukkende tale om 1. auktioner, og der er dermed ikke skelet til, om der også er afholdt 2. auktion. Kilde: Boligsiden.dk)

Se, hvad der er på tvangsauktion lige nu.

Find mere om