Færre villaer sælges på overbud

Foto: Boligsiden

Er du villig til at betale mere for boligen, end den er udbudt til? I 2015 var mange købere villige til at lægge ekstra oveni prisen, men tendenser ser ud til at være aftagende i starten af 2016, viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Har man først én gang prøvet se drømmeboligen blive solgt til en anden, fordi man enten var for langsom til at byde eller ikke bød højt nok, vil man nok være mere tilbøjelig til at komme med et hurtigt bud næste gang og måske endda byde over prisen. Den situation kom mange huskøbere ud i sidste år, hvor andelen villaer solgt på overbud lå langt højere end i foregående år. I alt endte knap 1.300 villahandler med, at køber betalte mere, end huset var udbudt til, svarende til en andel på 3,4 procent af de samlede villahandler.

Til gengæld er det ikke en tendens, der indtil videre præger 2016 i samme grad. Andelen af villaer solgt på overbud har ligget på 2,6 procent i årets første to måneder.

”Boligmarkedet i 2015 var præget af en stor aktivitet, der ikke mindst var ansporet af den meget lave rente. Selvom renten har bevæget sig en smule op og ned sidenhen, er niveauet stadig lavt. Det virker som om, vi har vænnet os til den nye situation med rigtig gode lånemuligheder. Det har fået den indledende eufori til at lægge sig, og køberne stresser ikke helt så meget, som de måske gjorde i starten af 2015, hvor de ikke vidste, om det var sidste chance for at få et billigt lån”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

I 2016 har køberne i gennemsnit betalt knap 130.000 kroner mere end udbudsprisen, hvis de har købt på overbud. I 2015 lå det gennemsnitlige overbud på 123.000 kroner for en villa.

Find mere om