Færre villaer fjernes fra ejendomsmæglerne inden for tre måneder

Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

Andelen af villaer, der ikke står til salg mere end tre måneder, er faldet fra en fjerdedel til godt en femtedel gennem 2011. Det viser tal fra www.boligsiden.dk.

Håndbremsen er trukket, og farten er aftaget på boligmarkedet. Nye tal fra www.boligsiden.dk viser således, at andelen af villaer, der fjernes fra ejendomsmæglernes salgsvinduer inden for de tre første måneder i udbud, er faldende.

”Ved årsskiftet blev op imod hver fjerde villa fjernet fra mæglernes vinduer i løbet af de tre første måneder i udbud. Den andel er nu nede på godt en femtedel”, forklarer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Selv om 2011 blev en smule bedre end 2010, hvad angår antallet af bolighandler, var der dengang flere villaer, der blev fjernet i løbet af tre måneder end sidste år.

I juli 2010 var det nemlig tre ud af ti villaer, der stod til salg i tre måneder eller mindre. Det er det højeste tal set over de seneste tre år.

8½ pct. fjernes inden for en måned

Også når man ser på de villaer, der kun når at stå til salg i en måned eller mindre, falder andelen.

”I dag er det 8½ pct. af villaerne, der fjernes fra www.boligsiden.dk inden for den første måned efter, de er sat til salg. Ser man over de seneste tre år, toppede tallet i august 2010, hvor det var 11 pct. af villaerne, som stod til salg i en måned eller kortere tid”, slutter Birgit Daetz.

Meget tyder dermed på, at boligkøberne også har trukket håndbremsen og nok vender skråen en ekstra gang i munden, inden de slår til på villahandlen.

Find mere om