Færre tvangsauktioner

tvangsauktioner

Foto: Pixabay

Et markant fald i antallet af tvangsauktioner betyder, at niveauet i januar faktisk er under samme måned 2011. Det skriver Realkreditrådet i dag. Boligsiden.dk bringer nyheden.

Antallet af tvangsauktioner er faldet med 59 fra december til januar. Det viser Danmarks Statistiks sæsonkorrigerede tal. I januar 2012 var der 408 tvangsauktioner, hvilket svarer nogenlunde til niveauet for et år siden, hvor 436 gik på tvangsauktion.

Læs også: Nordjyder ser mest optimistisk på boligmarkedet i 1. kvartal

Lave renter hjælper

”Trods en svag udvikling i dansk økonomi, har ledigheden holdt sig på et stort set uændret niveau de sidste to år. Samtidig er boligrenterne rekordlave, og danskerne vælger at spare op. Det har betydet, at antallet af boligejere i betalingsproblemer faldt med 600 i efteråret. Dagens fald i antallet af tvangsauktioner bekræfter, at boligejerne generelt har råd til at betale ydelsen,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Læs også: Ejendomsmæglere har delte forventninger til prisudvikling

Færre er bagud med terminen

I tredje kvartal 2011 var 5.500 boligejere bagud med terminen. Det er 600 færre end i det foregående kvartal. De boligejere, der er bagud med terminen skylder i gennemsnit 10.000 kr. til deres realkreditinstitut.

Find mere om