Færre boligkøbere venter på, at priserne falder

Foto: Boligsiden

Hver tiende køber venter på, at boligpriserne falder, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk. Det er et fald siden sidste år.

Godt hver tiende venter med at købe bolig i håbet om, at priserne vil falde, viser en ny undersøgelse foretaget af Boligsiden.dk. I sommeren 2012 svarerede godt hver ottende, at de ventede på prisfald, før de var villige til at købe bolig.

”Boligpriserne er steget over det seneste år, så det er forståeligt, at færre venter på prisfald nu. Men især villapriserne varierer meget landet over, og i nogle kommuner kan man stadig finde faldende priser. Nær de store byer skal man nok ikke regne med prisfald lige med det samme”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Flere står midt i en bolighandel

Undersøgelsen viser også, at lidt flere enten står midt i en bolighandel lige nu eller netop har købt bolig, og færre venter på at få solgt det nuværende hjem. I 2013 er der da også handlet flere boliger, både lejligheder og villaer, end i 2012.

”Den generelle optimisme på boligmarkedet er især slået igennem på lejlighedsområdet, men også villaerne har vist positive takter med svagt stigende priser og let øget handelsaktivitet. Det afspejler sig i den undersøgelse, vi har lavet i december i år”, siger Birgit Daetz.

Mange har ikke råd

Flere har dog også svaret, at de ikke føler, de har råd til at skifte den nuværende bolig ud. Over 17 procent svarer, at det er privatøkonomiens skyld, at de ikke er på boligjagt. Det er tre procent mere end i 2012. Det kan overraske en smule, da vi har bevæget os et år længere væk fra den økonomiske krise og renten er helt i bund.

”Det har aldrig været billigere at låne til en bolig, så når der alligevel er mange, der svarer, at de ikke har råd, kan det eksempelvis skyldes, at køberne enten selv er blevet mere realistiske, eller at bankerne har strammet skruen og er blevet mere tilbageholdende med at bevilge lån”, afslutter Birgit Daetz.

Find mere om