Færre boliger bliver solgt på tvangsauktion

tvangsauktioner

Foto: Pixabay

Der blev aflyst flere tvangsauktioner i 2018 end i 2017. De mange aflysninger har fået antallet af boliger, der kommer under hammeren til at falde, viser nye tal fra Boligsiden.dk.

2018 blev der solgt 2.287 boliger på tvangsauktion i Danmark. Det er tre procent færre end sidste år, viser helt nye tal fra Boligsiden.dk.

Det sker, selv om der var lige så mange bekendtgjorte tvangsauktioner som i 2017. Forskellen er, at antallet af aflyste tvangsauktioner i 2018 steg med 18 procent.

”Når en tvangsauktion bliver aflyst, er det, fordi ejeren af boligen finder en løsning på sine likviditetsproblemer, så kreditoren får sit tilgodehavende. Eller også lykkes det at sælge boligen på almindelige markedsvilkår. En tvangsauktion er altid sidste udvej for både boligejeren og kreditoren, og derfor er det også udpræget positivt, når en tvangsauktion bliver aflyst,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Eksplosiv stigning hos kommunerne

Faldet i antallet af tvangsauktioner sker på trods af, at landets kommuner i løbet af 2018 har været flittig til at sende boliger under hammeren for på den måde at indhente de beløb, som deres indbyggere skylder i for eksempel ubetalte ejendomsskatter.

I 2017 begærede de 75 boligejere på tvangsauktion. I det forgange år steg det tal til 598, så kommunerne i 2018 stod for en fjerdedel af alle gennemførte tvangsauktioner, mens der derudover var 144 tvangsauktioner, der blev aflyst.

”Kommunerne overtog i 2017 opgaven med at indkræve ejendomsskatter fra Skat. I 2018 tog de virkelig den opgave til sig og har sendt mange på tvangsauktion for at indkræve de beløb, de har haft til gode. De står nu bag langt flere tvangsauktioner, end Skat gjorde, da de havde ansvaret for inddrivelsen af ejendomsskatter,” siger Birgit Daetz og slutter:

”Men selv om kommunerne har øget deres indsats for at indkræve ubetalte regninger, falder antallet af tvangsauktioner. Det er positivt og et udtryk for, at danskernes økonomi generelt har det godt.

Med 27 tvangsauktioner er Hjørring den kommune, der har sendt flest under hammeren i 2018.

LÆS OGSÅ: Kommuner inddriver gæld og forbedrer service til borgerne

Antal tvangsauktioner:

ÅrAntal gennemførte tvangsauktionerForskel til 2018
20162.506-9 %
20172.352-3 %
20182.287-

(Tabellen viser antallet af gennemførte førsteauktioner. Kilde: Boligsiden.dk)

Find mere om