Færre boligejere må på tvangsauktion

Foto: Boligsiden

Antallet af tvangsauktioner faldt en smule i juli måned. De sidste to år har tallet ligget helt stabilt, skriver Realkreditrådet i dag. Læs mere på www.boligsiden.dk.

Der er registreret 443 tvangsauktioner i juli 2012. Det er et fald på 8 i forhold til juni måned. Det viser Danmarks Statistiks sæsonkorrigerede tal, som netop er offentliggjort. Antallet af tvangsauktioner har siden midten af 2010 ligget omkring et gennemsnit på 422 om måneden.

Historisk få tvangsauktioner

”Det er positivt, at antallet af tvangsauktioner falder, men man skal være varsom med at konkludere på en enkelt måneds observationer. Det er dog værd at bemærke, at antallet, trods den økonomiske krise, har været forholdsvist stabilt de seneste to år, og endda på et niveau, som er lavt i et historisk perspektiv,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Læs også: Se om boligsælgere har sænket udbudsprisen i din kommune

Hun peger på den lave ledighed og de lave realkreditrenter som mulige forklaringer på, at antallet af tvangsauktioner fortsat ligger på et lavt niveau. I de seneste to år har ledigheden i Danmark ligget stabilt med et gennemsnit på 163.000 fuldtidsledige.

Kun halvt så mange er i restance med gælden

”Ledigheden har været stabil, og det har ført til et stort set uændret antal tvangsauktioner. De lave renter på realkreditlån har også bidraget til at styrke boligejernes privatøkonomi. Samlet set har det betydet, at kun 4.700 boligejere i dag er i restance med ydelsen på deres realkreditlån. Det er en halvering i forhold til for godt to år siden,” fortsætter Ane Arnth Jensen.

Læs også: Flere brugere tror på prisstigninger

Find mere om