Et rekordhøjt antal villaer står kun til salg i tre måneder eller mindre

Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

Fire ud af ti villaer hos ejendomsmæglerne er fjernet fra udstillingsvinduet igen i løbet af de tre første måneder, de står til salg. Det er rekord og fremgår af tal fra www.boligsiden.dk
.

Alt tyder på, at markedet for handel med villaer er i bedring. Salgspriserne har længe været stabile og ligger for tiden på niveau med samme tidspunkt i fjor. Nu viser tal fra www.boligsiden.dk så, at et større antal villaer kun står til salg hos ejendomsmæglerne i tre måneder – eller endnu kortere.

Nu gælder det for 40 pct. af villaerne, og det er den højeste andel, siden www.boligsiden.dk for knap fire år siden introducerede sin statistik over sager, der fjernes fra ejendomsmæglernes varesortiment.

De seneste tal i statistikken stammer fra juli måned. Det skyldes, at der er et efterslæb på tre måneder, før man med sikkerhed kan sige hvor stor en andel af boligerne, der fjernes inden for de tre første måneder i udbud. Derfor er august-oktober ikke med, da data endnu ikke er fuldstændige for denne periode.

”Sammenligner vi juli i år med den tilsvarende måned i fjor, ser vi en markant udvikling. Mens det nu altså 40 pct. af villaerne, der er fjernet inden for tre måneder, var andelen i juli 2011 blot på 28 pct.”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Også rekord blandt villaer fjernet i løbet af 3 måneder

Vender man blikket mod de villaer, der er fjernet fra ejendomsmæglerne i løbet af den første måne i udbud, er der også en rekord; her er andelen nu på knap 11½ pct. Her var den hidtidige rekord på 11 pct. fra september 2010.

”Det går støt den rigtige vej, mest af alt fordi boligsælgerne har vænnet sig til prisudviklingen de senere år og er blevet meget bedre til at sætte en skarp pris fra starten – en pris, der er meget tættere på det, køberne vil betale”, vurderer Birgit Daetz.

Find mere om