Ekstra fridag i sidste uge gav et lille dyk i aktiviteten på boligmarkedet

Foto: Boligsiden

Der kom færre nye boliger til salg i sidste uge, og der blev også solgt færre boliger. Tendensen er præcis, som den plejer at være i de uger, hvor Store Bededag giver danskerne en ekstra fridag.

Der var lidt mindre aktivitet på boligmarkedet i sidste uge end i ugerne før. Det viser Boligsidens nye ugerapport, idet der blev sat færre boliger til salg og solgt færre boliger end i de foregående uger.

Faldet kommer naturligt som følge af, at der i sidste var en ekstra fridag i form af Store Bededag.

”Det er som regel sådan, at aktiviteten på boligmarkedet falder i de uger i foråret, hvor der er en helligdag. Her holder mange fri – også fra boligmarkedet – og vi kan se, at ugerne med Store Bededag også de seneste år har givet færre nye boliger til markedet og færre handler,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

På trods af det er niveauet stadig væsentligt højere end normalt. Der blev sat 45 procent flere boliger til salg end i uge 17 sidste år, hvor Store Bededag vel at mærke lå i uge 19, og der blev også solgt 40 procent flere boliger.

”Generelt kører boligmarkedet fortsat i et langt højere gear end i de foregående år. Det ændrer de udsving, vi ser i forbindelse med helligdagene i foråret, ikke på,” siger Birgit Daetz.

Overskud af nye boliger til salg

Det er samtidig værd at bemærke, at der er sat 2.914 boliger til salg, og at der blev solgt 329 færre. Altså er der et overskud af nye boliger til salg, og det har betydet, at det samlede udbud er steget lidt for anden uge i træk.

”Der bliver sat flere huse, lejligheder og sommerhuse til salg lige nu, end der bliver solgt, og det betyder, at der hen mod slutningen af april har været et overskud af nye boliger til salg, og at køberne dermed også har fået lidt mere at vælge imellem. Det er dog meget små udsving, og vi har set de seneste uger, at udbuddet svinger lidt op og ned, men at det nu har ligget nogenlunde stabilt omkring 37.000-38.000 siden februar,” siger Birgit Daetz.

Ser vi på de første 17 uger af 2021 samlet, er der sat cirka 48.500 boliger til salg, mens der er solgt cirka 45.000. Samtidig ved vi, at salgsprocenten er historisk høj, og at der altså ikke fjernes mange boliger fra markedet, der ikke bliver solgt.

Det betyder samlet set, at udbuddet har stabiliseret sig de seneste måneder efter et fald, der varede i næsten et år.