Ejerlejligheder sælges hurtigst på Frederiksberg

Foto: Boligsiden

I Frederiksberg Kommune blev ejerlejlighederne solgt på 63 dage i gennemsnit i juli måned. Det gør Frederiksberg til den kommune, der har de hurtigst sælgende lejligheder. Men også Næstved er med i det gode selskab, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks .

En undersøgelse blandt Boligsiden.dks brugere viser, at af alle de ting, man kan frygte som boligejer, er dét ikke at kunne sælge boligen, den værste. Dermed overstiger frygten for ikke at kunne sælge boligen langt frygten for at miste jobbet eller at skatten stiger.

Læs også: Vi frygter stadig ikke at kunne sælge boligen

Derfor må det også være ekstra glædeligt at bo i Frederiksberg Kommune netop nu. Frederiksberg kunne nemlig med en gennemsnitslig salgstid på bare 63 dage kalde sig danmarksmester i hurtigt lejlighedssalg i juli måned.

”Det er en lettelse ikke at skulle bekymre sig om, om man nu kan få solgt lejligheden og komme videre i sit liv. Det er nemmere at planlægge, når man ved, at man kan forvente en kort salgstid, og det har gjort københavnerne – og altså også dem på Frederiksberg – meget privilegerede”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

I juli måned var den gennemsnitlige salgstid på landsplan 120 dage for lejligheder. Det er et fald på 0,5 procent fra måneden før. Salgstiden for lejligheder er det seneste år faldet med 7,6 procent.

Næstved og Aalborg i top 10

Gentofte Kommune ligger i slipstrømmen, og her blev lejlighederne i juli måned solgt på 79 dage i gennemsnit. Københavns Kommune kan med et gennemsnit på 83 dage også holde sig under en salgstid på 3 måneder.

I Næstved kunne man klare sig med en slagstid på 85 dage, og længere nede på listen finder vi Aalborg med 94 dage og Aarhus på et rundt 100 dage.

Hurtige salgstider giver tryghed

I en undersøgelse som Boligsiden.dk tidligere har udført, svarer over 80 procent, at de vil sælge deres hus eller lejlighed, inden de køber ny bolig. Derfor kan et langstrakt salg også sætte en kæp i hjulet for et nyt boligkøb.

Læs også: Vi sælger bolig, før vi køber ny

”Det er slemt nok, hvis man ønsker at flytte, og salget trækker ud. Men værre er det, hvis man fx er blevet skilt, er blevet syg eller har fået nyt job, der på den ene eller anden måde gør det til en nødvendighed at flytte og få solgt boligen. I de tilfælde kan det være ødelæggende for både privatøkonomi og privatliv at sidde fast i boligen”, siger Birgit Daetz.

De hurtige boligsalg kan dermed give en tryghed. Det kan være svært at planlægge sig ud af en salgsperiode på en ukendt tid.

Top 10: Kommuner med hurtigste lejlighedssalg i juli:

  1. Frederiksberg (63 dage)
  2. Gentofte (79 dage)
  3. København (83 dage)
  4. Næstved (85 dage)
  5. Vallensbæk (94 dage)
  6. Aalborg (94 dage)
  7. Tårnby (95 dage)
  8. Hvidovre (99 dage)
  9. Aarhus (100 dage)
  10. Køge (106 dage)
Find mere om