Ejerlejligheder sælges hurtigere end villaer

Foto: Boligsiden

Salgstiderne for såvel ejerlejligheder som villaer er blevet længere det seneste år, men hver anden ejerlejlighed har alligevel fået ny ejer i løbet at godt tre måneder – for villaerne tager det noget længere. Det viser en opgørelse fra www.boligsiden.dk.

Det er nok de færreste, der er i tvivl om, at det er blevet sværere at sælge sin bolig. Tal fra landets mest besøgte boligportal, www.boligsiden.dk, viser, at salgstiderne for ejerlejligheder er steget med 14 pct. det seneste år. For villaer er stigningen på 18 pct. Tallene kan man finde i Boligsidens Markedsindeks.

Sælgerne af ejerlejligheder er i den henseende bedre stillet end villasælgerne, for i gennemsnit bliver ejerlejlighederne i dag solgt på i gennemsnit knap seks måneder, mens villaerne står til salg en god måneds tid længere.

Det er imidlertid gennemsnitlige salgstider for alle gennemførte salg i januar måned. Deler man de solgte boliger op i fire lige store grupper – både hvad angår ejerlejligheder og villaer – viser tallene fra www.boligsiden.dk, at ejerlejlighederne på alle punkter sælges hurtigere end villaer.

Hver fjerde ejerlejlighed solgt på en måned

”Hver anden villa, som blev solgt i januar måned, havde stået til salg i gennemsnitligt 125 dage – altså lidt over fire måneder, mens hver anden solgte ejerlejlighed i samme måned kun nåede at være i udbud i gennemsnitligt 96 dage – altså lidt over tre måneder”, lyder det fra Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Ser man på de 25 pct. af villaer og ejerlejligheder, som sælges hurtigst, ser det også mest positivt ud for lejligheds-sælgerne. Hver fjerde ejerlejlighed stod nemlig kun til salg i 37 dage i gennemsnit. For villaer var salgstiden 49 dage.

Salgstid stiger overalt

”Vi registrerer imidlertid stigende salgstider på alle dele af markedet for villaer og ejerlejligheder. Blandt den hurtigst sælgende fjerdedel af ejerlejlighederne er salgstiden steget med 19 pct. det seneste år – og 12 pct. alene den seneste måned. Blandt de hurtigst sælgende 25 pct. villaer er stigningen hele 40 pct. på et år og 23 pct. fra december til januar”, siger Birgit Daetz. Hun slutter imidlertid med en positiv melding:

Salgstid falder hen over foråret

”Den gode nyhed, hvis man kan sige sådan i disse tider, er, at det er helt almindeligt, at salgstiderne stiger markant fra december til januar. Og lige så almindeligt er det, at de herfra falder støt hver måned frem til sommer. Markedet er næsten dødt midt på vinteren og blomstrer op sammen med vintergækker, erantis og lunere temperaturer.”

Find mere om