Ejerlejligheder revet væk i studiebyerne

Foto: Boligsiden

Sommerens nye hold studerende på RUC skal forberede sig på en seriøs boligjagt, før det nye hjem er på plads. Ejerlejlighederne i Roskilde forsvinder som dug for solen, viser tal fra Boligsiden.dk

Kommer du ind på RUC i år, kan du forberede dig på et par grå hår, der ikke kun er kommet af forventningspres og eksamensangst. Jagten på en bolig kan blive benhård.

Ikke mange af de ejerlejligheder, der sættes til salg i studiebyerne, undgår nemlig at blive solgt. Roskilde brager igennem med en salgsprocent på over 93. Dvs. at 93 procent af de ejerlejligheder, der blevet taget af markedet i april måned, rent faktisk blev solgt.

”Det er et meget højt tal, men når det så er sagt, så handles der heller ikke så mange ejerlejligheder i Roskilde hver måned. Men antallet af handler i Roskilde har været stabilt i årevis, og kun fra tid til anden ser vi de her salgsprocenter over 90”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Den Store Boligjagt

Lige præcis det begrænsede antal handler og den høje salgsprocent tyder på større efterspørgsel end udbud. Netop nu er der da også kun 100 ejerlejligheder til salg på Boligsiden.dk i hele Roskilde kommune. Odense kommune har 250, Aalborg kommune 371, Aarhus kommune 582 og Københavns kommune har mere end 1.600 ejerlejligheder til salg.

Det gælder om at komme ud af starthullerne og få kigget boliger, hvis man planlægger en studiefremtid i Roskilde.

Bedste boligchancer i Aalborg

De bedste chancer for at finde og købe en lejlighed er i Aalborg. Her er salgsprocenten nemlig lavest af de fem studiebyer. Her er 63 procent af de lejligheder, der bliver taget af markedet, solgt. Der er dermed nogle flere lejligheder til salg, end der bliver solgt.

København, Odense og Aarhus ligger på niveau med en salgsprocent på 71. Og så er der altså eftertragtede Roskilde, der ligger i spidsen med sine 93 procent for april måned.

Find mere om