Ejendomsmæglere ansætter igen medarbejdere

Nedfrysningen af boligmarkedet betød store fyringsrunder i ejendomsmæglerbranchen. Nu er boligmarkedet så småt på vej frem, og mæglerne ansætter igen nye medarbejdere.

Der er ingen grund til de store jubel-scener, men der er behersket optimisme hos ejendomsmæglerne. Boligmarkedet er efter den historiske nedfrysning sidste år – og i starten af indeværende – så småt ved at tø op. Ikke nok med det ansætter ejendomsmæglerne igen nye medarbejdere.

Med til historien hører imidlertid, at de fleste mæglerkæder har været igennem store fyringsrunder under den værste nedtur nogensinde på det danske boligmarked. Derfor er der ingen grund til jubel-scener, når mæglerne nu over en bred kam melder om flere nyansættelser i landets butikker.

Hos home reducerede man således antallet af medarbejdere med samlet set 26% i perioden november 2006 til juni 2008.

20 nye stillinger hos home

I løbet af foråret er der endelig kommet lidt gang i boligmarkedet igen. Godt nok mest i Århus- og hovedstadsområdet, men home melder nu ud, at den stigende aktivitet betyder flere nye medarbejdere – om end i begrænset omfang.

”I løbet af sommermånederne har vi besat cirka 20 stillinger, og der kommer løbende nye stillingsopslag til”, fortæller kommunikationschef Niels H. Carstensen fra home.

Kæden beskæftiger nu godt 800 medarbejdere mod 1.057 på toppen i 2006.

Også hos en række andre mæglerkæder ansætter man igen medarbejdere. Det fremgår af en rundringning, som Boligsiden.dk har foretaget til en håndfuld mæglere.

”Fra januar til maj i år havde vi en netto-afgang af medarbejdere, men i de sidste tre måneder har vi igen ansat folk. Jeg vil ikke kalde det en ’klar fremgang’ – det er nok i overkanten. Men vi har da et bedre styksalg og en nettotilgang af medarbejdere i øjeblikket”, siger kommunikationschef hos Nybolig Eva Nørgaard Petersen.

Spirende optimisme hos DanBolig

Hos DanBolig lægger kollegaen Jens Meyer sig i samme spor:
”Vi har ikke været igennem deciderede fyringsrunder hos DanBolig; der har snarere været tale om små tilpasninger, hvor folk heldigvis har fået andet job i banker og lignende steder. Men det går da i den rigtige retning. I City (København Indre By, red.) har vi fået ansat et par ekstra mæglere, så der er spirende optimisme.”

Såvel Nybolig som DanBolig peger dog – i lighed med home – på, at fremgangen stort set kun ses i hovedstadsområdet og Århus. Og et opkald til RealMæglerne bekræfter, at der er fremgang at spore i hovedstaden. På hovedkontoret har man ingen opgørelser over den samlede udvikling i medarbejderstaben, men hos RealMæglerne Hanne Løye på Frederiksberg er tonen meget optimistisk:

Bedste juni/juli nogensinde

”Vi har på intet tidspunkt skåret ned i medarbejderstaben. Tværtimod har vi allesammen ligget vandret – også da boligmarkedet gik værst. I stedet har vi arbejdet stenhårdt for at gøde markedet. Vi har i den seneste tid nærmest kogt over; i mine 20 år som mægler på Frederiksberg har jeg aldrig, aldrig solgt så mange boliger i juni-juli som i år”, fastswlår Hanne Løye.

Solstrålehistorie i Lyngby

Vi slutter rundturen hos RealMæglerne i Lyngby, hvor Jeanne Kirkholm i oktober sidste år startede helt ny butik:
”Vi startede fra nul for knap et år siden, og i dag er vi fire medarbejdere og så min mand, som hjælper til, men ikke er på lønningslisten. Så vi har rigeligt at lave”, siger Jeanne Kirkholm.

Hun har altså formået at skabe tre nye arbejdspladser i den historisk set værste nedtur for boligmarkedet. Men selv om det går fremad, og optimismen så småt er ved at vende tilbage, sker det alt i alt uden de store jubelscener. Men solstrålehistorier er der heldigvis stadig plads til.

Find mere om