Disse kommuner har oplevet den største udskiftning i villakvarteret i 2019

Foto: Boligsiden.

Solrød Kommune topper listen over områder, hvor der i løbet af 2019 er solgt flest af kommunens samlede antal huse. Knap seks procent af det samlede antal huse i Solrød har i 2019 fået ny ejer.

I Solrød Kommune findes der i alt 6.194 villaer og rækkehuse. Og 365 af disse er i løbet af januar til og med november 2019 blevet solgt. Det svarer til, at knap seks procent af den samlede bestand af huse har fået nye ejere i 2019.

Det gør Solrød til den kommune med den største andel af solgte huse i forhold til den samlede bestand. Det viser en ny opgørelse fra Boligsiden.

”Det interessante ved denne opgørelse er netop, at antallet af solgte huse sættes op imod den samlede bestand, for det siger noget om i hvilke kommuner, der er mest gang i flytteaktiviteten,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Mange af os kender flere personer, som har boet det samme sted i rigtig mange år, og sådan er det for de fleste af os. Der kan være perioder i vores liv, hvor vi flytter meget, men set i det brede perspektiv bor vi det samme sted i rigtig mange år. Set i det lys er det derfor også en stor andel, når knap seks procent af alle husene i Solrød Kommune har fået nye ejer på kun et enkelt år.”

Højt aktivitetsniveau på det lokale boligmarked

På listen over kommuner med den største andel af solgte huse i forhold til det samlede antal huse i kommunen finder vi Helsingør på andenpladsen. Og derefter Hørsholm, København og Rudersdal.

”Det er alle sammen kommuner, hvor der er stor efterspørgsel på boliger på grund af beliggenheden enten i eller tæt på København. Samtidig er huspriserne i disse kommuner enten stigende, eller ligger på et generelt højt niveau, hvilket også gør det attraktivt for sælgerne at sætte til salg, da det kan udløse en økonomisk gevinst. Begge dele bidrager til det høje aktivitetsniveau,” siger Birgit Daetz.

I den anden ende af skalaen finder vi kommuner som Skive, Tønder og Morsø, hvor andelen af solgte huse i forhold til det samlede antal huse ligger mellem 2,1 og 2,6 procent.

Top 5 over kommuner, hvor der er solgt flest af det samlede antal huse:

KommuneAntal boligerSolgte i 2019 (Jan.-Nov.)Andel solgt (%)
Solrød6.1943655,90%
Helsingør11.3776535,70%
Hørsholm5.8043045,20%
København18.8199695,10%
Rudersdal12.5836385,10%

(Tabellen viser, hvor stor en andel af det samlede antal villaer og rækkehuse i kommunen, der er blevet solgt I 2019. Tallene gælder for perioden januar til og med november 2019. Kilde: Boligsiden)

Find mere om