Det vidste du ikke om sommerhussalget

Foto: Boligsiden

Her er historien, der ikke ofte kommer ud i pressen: Den hurtigst sælgende fjerdedel af sommerhusene bliver solgt på bare 26 dage i gennemsnit, viser april-tal fra Boligsiden.dk

Vi hører altid om lange salgstider på sommerhusene, og om hvor store nedslag der bliver givet. Den mere hemmelige side af historien er, at den fjerdedel af sommerhusene, der bliver solgt hurtigst, bliver solgt på bare 26 dage i gennemsnit.

”26 dage er historisk lavt for de hurtigst sælgende sommerhuse. Tallet har ikke været lavere siden januar 2009, hvor vi begyndte at måle”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Lynsalg i  april

Bare fra marts til april er der sket en stor udvikling, hvor salgstiden på de hurtigst solgte sommerhuse er faldet fra 52 til 26 dage.

Siden 2009 har april været den måned, hvor de hurtigst sælgende sommerhuse blev solgt allerhurtigst. En enkelt undtagelse skete dog sidste år, hvor juli slog april med en enkelt dag i hurtighed.

I april 2012 lå salgstiden på 31 dage for de hurtigste sommerhuse, i april 2011 blev der registreret 29 dage, i april 2010 27 dage og i april 2009 38 dage.

Den hurtigste halvdel bliver solgt på 119 dage

Ser man på den hurtigste halvdel af sommerhusene, bliver de solgt på 119 dage i gennemsnit, hvilket er et relativt lavt tal uden at slå rekorder.

I den tungeste halvdel af sommerhussalgene har salgstiderne kun været svagt stigende siden 2009.

”Al den snak om sommerhusenes dødsliste er lidt overdrevet. Det er rigtigt, at de sommerhuse, der er længst tid om at blive solgt, har rigtig lange salgstider, men det er ikke noget nyt. Salgstiden er kun steget svagt de seneste fire år”, siger Birgit Daetz og forklarer, at de lange salgstider også skyldes, at mange ikke er presset til at sælge deres sommerhus, som man kan være med en helårsbolig. Derfor er der også mange, der ikke vil sælge for enhver pris, og bare lader huset stå på markedet, uden at stresse over det.

Sommerhusmarkedet netop nu

Netop nu er der ca. 12.500 sommerhuse til salg på Boligsiden.dk. Udbuddet steg med godt 4 procent fra marts til april, og april 2013 havde dermed godt 3 procent flere sommerhuse til salg end i april 2012.

Priserne på sommerhuse er steget med knap 3 procent siden sidste år, og prisnedslagene er blevet godt 11 procent mindre sammenlignet med sidste år.

Find mere om