Det går stærkt på sommerhusmarkedet

Foto: Boligsiden

Salgstiden på danske sommerhuse er faldet med ni procent det seneste år. Faldet er markant i alle dele af landet.

Det er blevet nemmere at komme af med sit sommerhus. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for juli. Salgstiden på husene i det danske sommerland er faldet med to uger alene den seneste måned og har nu ramt det laveste niveau siden 2011.

”Vi har set en særlig udvikling på sommerhusmarkedet i første halvår af 2018, hvor antallet af handler er lige under niveauet fra sidste år, mens den samlede købesum på sommerhuse er højere. De seneste måneder er der sat rigtig mange sommerhuse til salg, og det store fald i salgstiden tyder på, at der også er mange købere,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Faldet i salgstiden er særlig højt i Region Hovedstaden og Region Syddanmark, hvor der det seneste år er cuttet 15 procent af den tid, det tager at sælge et sommerhus.

”Det er især kommuner som Helsingør, Halsnæs, Varde og Fanø, med kendte sommerhusområder som Hornbæk, Hundested og Blåvand, der trækker salgstiden på sommerhuse ned i de to regioner,” påpeger Birgit Daetz.

Det tager i gennemsnit 133 dage – små fem måneder – at sælge et sommerhus i Region Hovedstaden, mens det i Region Syddanmark ligger på 284 dage – små 10 måneder.

Salgstid på sommerhuse:

RegionSalgstid (antal dage)Ændring seneste måned (%)Ændring seneste år (%)
Hele landet245-6,4%-8,7%
Region Hovedstaden133-3,4%-15,7%
Region Midtjylland262-11,5%-8,2%
Region Nordjylland332-9,2%-2,0%
Region Sjælland226-2,4%-6,9%
Region Syddanmark284-3,6%-16,1%

(Kilde: Boligsiden)

Find mere om