Der er gang i andelsboligsalget

Foto: Boligsiden.

Der bliver ikke kun solgt flere ejerlejligheder. I år er der også solgt langt flere andelsboliger end på samme tid sidste år, viser ny analyse fra Boligsiden.dk

Synes du, der er kommet godt gang i salget af ejerlejligheder, så glæd dig til endnu en positiv overraskelse. For i år er der for alvor kommet gang i andelsboligsalget igen. Sammenlignet med sidste år er der til dato solgt 16 procent flere andelsboliger i år.

”Ser man på ejerlejlighederne, er der i år solgt 6 procent flere end sidste år, så stigningen på 16 procent for andelsboligernes vedkommende er signifikant”, siger Birgit Datz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Fra januar til september er der i år solgt 6.600 andelsboliger, mens der i samme periode i 2012 kun blev solgt 5.700 andele.

Årsagen kan skyldes prisstigning på lejligheder

Årsagen til den markante stigning i andelsboligsalget skal måske findes i priserne på ejerlejlighederne, der på det seneste år er steget med mere end 11 procent.

”Ejerlejlighederne er steget meget i pris det seneste år, og førstegangskøbere kan have oplevet stigningen som noget voldsom. For nogle vil prisstigningen måske have gjort, at de ikke længere har haft råd til en ejerlejlighed, og så har andelsboligen været en mere tilgængelig og billigere vej ind på boligmarkedet”, siger Birgit Daetz som en mulig forklaring på det stigende andelsboligsalg.

Hver fjerde andelsbolig havde i september en gennemsnitlig salgstid på bare 13 dage. Det er den hurtigste gennemsnitlige salgstid, der er registreret siden januar 2009, hvor Boligsiden.dk begyndte at måle.

Find mere om