Der er altid et håndværkertilbud på hylden

Håndværkertilbud

Foto: Boligsiden.

Antallet af håndværkertilbud har været stabilt det seneste halvandet år – også i den perioden, hvor udbuddet af villaer dykkede. Det viser tal fra Boligsiden.dk. Er du på jagt efter en billig bolig, kan du være sikker på, du altid kan finde et håndværkertilbud.

På trods af et svingende udbud af boliger til salg, er en ting sikkert: Du kan altid finde et håndværkertilbud. Antallet af håndværkertilbud for villaer er nemlig stabilt, selvom udbuddet svinger op og ned.

Udbuddet af villaer til salg er de seneste halvandet år gået fra 41.000 i slutningen af juni 2014 til 35.800 i slutningen af februar i år, men udbuddet af håndværkertilbud har ligget meget stabilt omkring 140 villaer.

Da udbuddet faldt i starten af 2015 skyldtes det primært, at salget eksploderede. Der kom lige så mange nye boliger til salg, som der plejede, men det høje antal bolighandler var årsagen til, at hylderne langsom blev tømt hos ejendomsmæglerne.

”Noget tyder på, at det ikke er håndværkertilbuddene, der ryger først, når salgsfesten går i gang på boligmarkedet. Det betyder ikke, at de ikke bliver solgt, men at det sker i et tempo, der gør, at der altid kommer nye til i nogenlunde samme takt, som de bliver solgt”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Boligparken er konstant

Til trods for at vi bygger nyt, bygger om og holder vores boliger ved lige, er der altid nogle hjem, der i en periode har manglet vedligehold, og det kan få boligen til at ryge i kategorien håndværkertilbud. Det kan være dødsboer, hvor beboerne har været for gamle til for alvor at kunne holde boligen tidssvarende, eller det kan være boliger i områder, hvor boligsalget går så langsomt, at boligen har stået tom i en længere periode.

”Tiden arbejder på håndværkertilbuddenes side. Tidens tand er ubønhørlig, når det kommer til boligparken, og det vil altid sikre, at der er håndværkertilbud på markedet”, siger Birgit Daetz.

Sådan finder du et håndværkertilbud

Gå på Boligsiden.dk og brug Avanceret søg til at indsnævre din søgning. Her kan du under Særlige krav markere Håndværkertilbud. Når du efterfølgende får dine resultater frem, vises der kun boliger, hvor ordet håndværkertilbud er angivet i annonceteksten.

Udvikling i udbud og håndværkertilbud – Maj 2014 – oktober 2015