Der bliver solgt flere lejligheder i landets største byer

Foto: Boligsiden

Boligsalget har generelt været opadgående i marts, og den tendens gælder også for ejerlejlighederne. Særligt i landets største byer, hvor efterspørgslen på lejligheder stiger.

Selvom marts på mange måder var våd og kold, var der alligevel plads til spirende forårsfornemmelser. I hvert fald viser Boligsidens seneste handelstal et stigende antal bolighandler i marts måned.

Konkret blev der i alt solgt 1.356 ejerlejligheder i marts måned, hvilket er en fremgang på 11 procent i forhold til februar. Ikke overraskende gælder fremgangen også i landets største byer.

”Både i København, på Frederiksberg og i Aarhus er der sket en stigning i antallet af lejlighedshandler fra februar til marts. Der er tale om stigninger mellem otte og tolv procent. Det tyder på en øget optimisme på lejlighedsmarkedet, og at flere af de købere, der har udskudt deres køb i efteråret, nu begynder at gennemføre deres boligplaner,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Også i Aalborg er der sket en stigning i antal handler med ejerlejligheder den seneste måned på 23 procent, imens der i Odense er sket et fald i samme periode på 15 procent.

Fortsat færre handler end før corona

Trods den øgede handelsaktivitet, bevæger lejlighedsmarkedet sig dog fortsat frem i et lavere gear, end det var tilfældet i tiden inden coronaperioden.

Ser vi på salget af ejerlejligheder på landsplan i marts, ligger det 21 procent lavere end gennemsnittet for samme måned i årene 2015-2019.

Antal solgte ejerlejligheder i marts:

mar-23mar-22mar-21mar-20Gns. for marts 2015-2019
1.3561.6502.5891.3011.725

Kilde: Boligsiden

Zoomer vi mere ud og kigger på det samlede resultat i første kvartal 2023 sammenlignet med gennemsnittet for samme periode i de tidligere år, ligger det nuværende antal handler 24 procent lavere.

”Ligesom for de øvrige boligtyper ser vi netop nu en stigende efterspørgsel på lejlighedsmarkedet, men sammenlignet med huse og sommerhuse er tempoet mere afdæmpet for lejligheder,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Det kan hænge sammen med, at der heller ikke kommer mange nye lejligheder til salg, og at udvalget dermed også er mindre for køberne. Samtidig hersker der også fortsat en vis usikkerhed omkring, hvordan de nye boligskatter vil påvirke ejerlejlighederne fra 2024. Det kan få flere potentielle købere til at holde lidt igen med deres investering.”

Udviklingen i salget af ejerlejligheder i de største byer:

KommuneAntal solgte februar 2023Antal solgte marts 2023Ændring seneste måned
København42447612%
Frederiksberg78848%
Aarhus9810810%
Odense3429-15%
Aalborg485923%

Kilde: Boligsiden

Find mere om