Den positive udvikling på boligmarkedet fortsætter

Boligmarkedet udvikler sig fortsat i positiv retning, viser de seneste tal fra uge 34. Foto: Boligsiden

De seneste tal fra sidste uges aktivitet på boligmarkedet melder om en stigende handelsaktivitet. Der sættes også flere nye boliger til salg, men stadig ikke nok til at imødekomme de mange salg.

Intet nyt er godt nyt. Sådan lyder det klassiske ordsprog, og selvom begrebet i denne sammenhæng ikke bliver brugt i den gængse forstand, dækker det meget fint udviklingen på boligmarkedet i løbet af den seneste uge.

Ser vi på de friske tal fra uge 34, finder vi nemlig ikke de store overraskelser. Men boligmarkedet bevæger sig til gengæld fortsat fremad i positiv retning.

Villaer og sommerhuse er igen eftertragtede

Efter et lille og forventeligt fald i handelsaktiviteten i sommerferieugerne, bliver der igen solgt flere boliger i Danmark. Det er således alle boligtyper, der i stigende grad er blevet solgt i sidste uge.

”Samlet ligger handelsaktiviteten nu 33 procent højere end gennemsnittet for samme uge i de seneste år. Det er en fortsættelse af den udvikling, vi har set igennem de seneste uger, hvor hjulene igen begynder at komme op i et forholdsvis højt tempo efter en kort feriepause, og vi nærmer os nu det usædvanligt høje niveau, vi så inden sommerferien,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Villasalget har igen fået fart på, ligesom vi i sidste uge så en stigende efterspørgsel på sommerhusene. Her ligger salget nu 54 procent over gennemsnittet for samme uge i tidligere år, imens villasalget ligger 39 procent over tidligere års niveau.”

[visualizer id=”41496″ lazy=”no” class=””]

[visualizer id=”42141″ lazy=”no” class=””]

Mange potentielle købere

Den stigende interesse for boligmarkedet kan også aflæses i antallet af besøgende på Boligsiden.

Det samlede udbud af boliger falder for 20. uge i træk. Alligevel er der flere, der klikker ind på Boligsiden for at se på de aktuelle boliger til salg.

Årsagen til det stadig faldende udbud skal igen findes i det høje salg.

”I sidste uge så vi, at der kom så mange nye boliger til salg, at det samlede niveau lå 15 procent højere end gennemsnittet for samme uge i de tidligere år. Men det er ikke nok til at matche den stigende handelsaktivitet, som i sidste uge lå 33 procent højere end tidligere års niveau på dette tidspunkt at året,” forklarer Birgit Daetz.

[visualizer id=”41505″ lazy=”no” class=””]

Ikke meget at forhandle om

En sidste ting, der heller ikke har ændret sig, er at der fortsat gives meget lave nedslag i pris.

”For villaer og sommerhuse ligger det gennemsnitlige nedslag i pris generelt lavt, og i sidste uge så vi, at det gennemsnitlige prisnedslag for ejerlejligheder lå lavere end i samme uge i de seneste år. Det er kun sket to gange tidligere i år. Årsagen skal findes i kombinationen af det stigende salg og det lave udbud,” siger Birgit Daetz.

[visualizer id=”42651″ lazy=”no” class=””]