De unge og ældre vælger ejerboligen fra

Villa. Foto: Boligsiden.dk

Over halvdelen af den danske befolkning bor i ejerbolig, mens primært de unge og ældre bor til leje. Forskellige behov i forskellige aldre styrer vores forbrug af boliger.

Hvis du er over 34 år, er der en god chance for, at du både har prøvet at bo til leje og at eje din egen bolig. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at 57 procent af danskerne bor i en ejerbolig, og at det netop er gruppen af voksne mellem 34 og 82 år samt børn under 13 år, der har hjem i fast ejendom. Det er derimod primært de unge og ældre, der udgør de 42 procent, der bor til leje.

Tallene illustrerer, hvordan behovene og kravene til en bolig ændrer sig gennem et liv.

”Man skal have en god økonomi for at købe en bolig i dag, og derfor kan det være svært for de helt unge at komme ind på boligmarkedet. Men når man har fået uddannelse og job, har man bedre råd og måske mere brug for den faste base, en ejerbolig kan være,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Anderledes er det, når man senere i livet rammer perioden, hvor børnene er flyttet hjemmefra og pensionsalderen er nået. Her kan der opstå der nye behov, der gør lejeboligen attraktiv.

”Måske er projekterne i haven blevet uoverskuelige, måske drømmer man bare om mere frihed. Vi ser i hvert fald, at flere i den her aldersgruppe vælger at indløse friværdien i ejerboligen, flytte i en lejebolig og bruge deres penge på rejser eller måske det sommerhus, de altid har drømt om,” siger Birgit Daetz.

Statistikken viser, at det i Region Hovedstaden er mere populært at leje end at eje, mens flest bor i ejerboligen i landets øvrige regioner.

Find mere om