Danske boligkøbere åbnede sommerferien med fuld fart på villasalget

Salget af villaer ligger fortsat højt i uge 27. Foto: Boligsiden.

I denne ugeupdate fra boligmarkedet retter vi fokus på salget, som for villaernes vedkommende præcis overgik sidste uges rekord for året.

I sidste uge begyndte skolernes sommerferie, og mange danskere er gået i feriehumør. Men der er tilsyneladende også en del, der har brugt den første ferieuge på at underskrive købsaftaler.

Nye tal fra Boligsidens ugeupdate – gældende for uge 27 – viser nemlig, at salget af villaer nåede et nyt højdepunkt i sidste uge. 1.256 villaer blev der konkret solgt, og dermed kryber salget af villaer lige netop over resultatet for forrige uges rekord for året, hvor der blev solgt 1.252 villaer.

Dermed placerer sidste uges salg af villaer sig knap 35 procent over gennemsnitsniveauet for samme uge i de tidligere fem år. Og der er særligt en tendens, der gør sig gældende.

”Villasalget holder bestemt ikke sommerferie, men holder sig på niveau med det flotte resultat fra uge 26 og i øvrigt også et højt niveau i ugerne før uge 26. Der er med andre ord godt gang i handlen med villaer, og de største stigninger i salget ser vi i de kommuner, der ligger udenfor de store byer,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Det gælder for eksempel i kommuner som Kalundborg, Slagelse og Randers.

[visualizer id=”42009″]

Ejerlejlighederne fortsætter flot salg

Men villaerne kan dog ikke løbe med al opmærksomheden, for det viser sig, at også ejerlejlighederne, trods et lille fald, er trukket godt fra i salgsstatistikken i sidste uge.

Her blev der solgt 491 ejerlejligheder, som er det næsthøjeste niveau for en enkelt uge i 2020. Det er kun overgået af rekorden fra forrige uge, hvor der blev solgt hele 526 ejerlejligheder.

[visualizer id=”42139″]

Sommerhusene bidrager også fortsat til en flot fremgang i salgsstatistikken, men på denne del af boligmarkedet, er der dog sket et fald i løbet af de sidste to uger.

I sidste uge blev der således ”kun” solgt 437 sommerhuse, hvilket placerer sommerhusslaget 99,7 procent over gennemsnittet for salget i samme uge i de tidligere år.

[visualizer id=”42141″]

Det samlede boligsalg lå i sidste uge 41 procent over gennemsnittet for samme uge i de tidligere år.

Færre sætter boligen til salg

I de kommende uger vil der – traditionelt set – være mindre aktivitet på boligmarkedet i takt med at flere danskere går på sommerferie. Hvad der konkret vil ske i år, må tiden vise.

Men et af de steder, hvor aktiviteten allerede er begyndt at dale, er i antallet af boligejere, der sætter boligen til salg.

I sidste uge blev der samlet sat 2.810 nye boliger til salg. Det er fortsat knap 17 procent over gennemsnittet for samme uge i de tidligere år, men det er en nedgang i forhold til uge 24, hvor denne del af markedet indtil videre toppede for i år med i alt 3.119 nye boliger til salg.

[visualizer id=”41505″]