Danmarks største sommerhusområder ligger på Sjælland

Foto: Boligsiden

Med over 700 sommerhussalg bare det seneste år er Odsherred Danmarks absolut største sommerhuskommune. Men en anden Sjællandsk kommune ligger som en klar nummer to, viser opgørelse fra Boligsiden.dk.

Nogle af Danmarks mest populære sommerhusområder er også Danmarks største. Tror man på, at, at et stort antal af sommerhusejere ikke kan tage fejl, og måler man succes i antallet af sommerhushandler, bliver Odsherred Kommune en stensikker vinder. Det seneste år er der solgt over 700 sommerhuse i Odsherred Kommune alene; Det er over 100 sommerhuse flere end i Gribskov Kommune, som er den kommune, hvor der er solgt næst flest sommerhuse det seneste år.

Det er især Rørvig og Sejerøbugten, der lokker sommerhusgæster til Odsherred, mens den sjællandske nordkyst tiltrækker et købestærkt publikum, der vil have sommerhus meget tæt på København.

I Jylland står Ringkøbing-Skjern og Varde for over 300 sommerhussalg hver det seneste år, og her er det populære vestkystområder som Hvide Sande og Blåvand, der især lokker sommerhuskøberne til.

”Sommerhusene i de klassiske sommerhusområder er populære, fordi man får det, mange forbinder med ægte sommerhusstemning. Man er ikke bare tæt på vandet men også en del af et sommerhusområde og et fællesskab af sommerhusejere. Ønsker man at leje sit sommerhus ud, har man også de bedste muligheder i nogle af de mere kendte områder”, siger kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

Top 10 kommuner med flest sommerhussalg seneste 12 måneder

  1. Odsherred: 702
  2. Gribskov: 596
  3. Ringkøbing-Skjern: 353
  4. Varde: 306
  5. Syddjurs: 290
  6. Halsnæs: 289
  7. Jammerbugt: 263
  8. Guldborgsund: 232
  9. Frederikssund: 223
  10. Kalundborg: 214