Corona ramte projektsalget hårdt, men nu har salget rejst sig igen

projektsalg

Salget af projektlejligheder faldt i april og maj. Men det er siden steget igen i løbet af sommeren. Foto: Boligsiden.

Da coronavirus lukkede landet, faldt salget af projektlejligheder kraftigt i april og maj. Men i løbet af sommeren er det tabte blevet indhentet, og salget ligger nu over sidste års niveau.

Da Danmark lukkede delvist ned, og ingen kendte fremtiden, var der heller ikke mange, der havde lyst til at sætte deres underskrift på købsaftalen på en projektlejlighed.

Ifølge en ny opgørelse fra Boligsiden reagerede salget af projektlejligheder prompte på coronavirussens indtog, og i april og maj måneder skete der næsten en halvering af salget sammenlignet med årets første måneder i 2020.

”2020 begyndte ret godt på markedet for projektsalg. Salget i de første måneder af 2020 lå næsten dobbelt så højt som i de tilsvarende måneder i 2019. Men så kom corona, og efter et markant fald i handelsaktiviteten tog salget af projektlejligheder længere tid om at genfinde sit leje,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Salget af projektlejligheder lå i april og maj henholdsvis 38 og 27 procent lavere end i de tilsvarende måneder i 2019.

Takket være den gode start på året lå det samlede salg af projektlejligheder ved udgangen af maj måned dog stadig 12 procent over samme niveauet i årets første fem måneder i 2019.

Sommeren lunede projektsalget

Sidenhen de dårlige salgstal i april og maj har salget rejst sig igen i løbet af sommeren, og dermed er der nu solgt hele 17 procent flere projektlejligheder end sidste år, når vi sammenligner månederne fra januar til og med august i 2019 og i 2020.

”Der er ingen tvivl om, at salget af projektlejligheder har været udfordret i den seneste tid. Først har usikkerheden omkring kommende ejendomsvurderinger fået flere købere til at tøve. Dernæst har projektlejlighederne samtidig en højere kvadratmeterpris end det ældre byggeri, og når der så samtidig kommer en pandemi og kaster ny usikkerhed over fremtiden, er det klart, at flere købere vil være ekstra forsigtige,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Derfor er det også ekstra positivt, at vi nu ser, at salget er steget yderligere i forhold til sidste år. Den første frygt for, at boligmarkedet ville blive særligt mærket af coronakrisen, har heldigvis vist sig ikke at holde stik, og det lader til, at den vækst vi tværtimod har set på de øvrige dele af boligmarkedet også er smittet af på salget af projektlejlighederne.”

Samlet set er det til og med august måned i år solgt 983 projektlejligheder. I 2019 blev der solgt 837 projektlejligheder i samme periode.

Sådan har salget af projektlejligheder udviklet sig:

MånedAntal solgte i 2019Antal solgte i 2020
Januar69128
Februar77149
Marts116112
April11571
Maj10073
Juni133131
Juli98175
August129144
I alt837983

(Kilde: Boligsiden)