Chancen for boligsalg er størst de første seks måneder

Foto: Boligsiden.

Bliver boligen ikke solgt de første seks måneder, er der en risiko for, at salget trækker ud. Boligmarkedet trækker en streg i sandet efter de første 180 dage, og du skal sørge for at være på den rigtige side, viser tal fra Boligsiden.dk.

I USA vurderer man en ny præsident på de første 100 dage i embedet. I Danmark er de første 180 dage på boligmarkedet afgørende for, hvordan boligsalget kommer til at forløbe. Når boligen at passere de 180 dage på Boligsiden.dk, er der nemlig en risiko for, at den ender i den tunge ende af salgsstatistikken.

”De 180 dage er afgørende, netop fordi statistikkerne viser, at det ofte er alt eller intet. Enten er boligen solgt inden for det første halve år, eller også kommer den til at ligge til salg i langt længere tid”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Mere end hvert andet hus er solgt inden for 6 måneder

Ser vi på de villaer og rækkehuse, der er solgt det seneste år, har 57 procent af dem en salgstid på under et halvt år. Det er værd at bide mærke i, for ser man på det aktuelle udbud, er det kun 37 procent af husene, der har en liggetid på under et halvt år. Der er med andre ord en tendens til, at de huse, der har været kortest tid på markedet, bliver solgt først.

Samtidig har en støt stigende andel af villaerne og rækkehusene i udbud været til salg i over to år. I seneste kvartal havde 20 procent af husene på Boligsiden.dk ligget til salg i over to år, og meget tyder på, at boligerne tages af markedet uden at være blevet solgt, hvis de først er kommet op i ligaen med de lange liggetider. Kun syv procent af de solgte huse har nemlig salgstider på over to år.

Få solgt på under 180 dage

Med mindre du har oceaner af tid og ikke er presset af at skulle sælge, skal du som sælger have et øje på de 180 dage. Gør dig umage fra starten i forhold til at præsentere boligen bedst muligt, så den får så god en start som muligt på markedet.

”Det kan betale sig at sætte en skarp pris fra start – det kan give et hurtigere salg. Og så koster ikke noget at rydde op og smide ud, og den tid, du bruger, er givet godt ud. En ordentlig oprydning kan være afgørende for at få solgt hurtigt”, siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”Det er for sent at stramme op, når der først er gået seks måneder. Tænk som en professionel sælger, og vær med til at markedsføre din bolig bedst muligt ved både at shine den op men også ved selv at dele boligannoncen i dit eget netværk”, siger Birgit Daetz.

Gode råd til dig, der skal sælge

Er du i tvivl om, hvordan du skal gribe boligsalget an? Savner du inspiration til, hvordan du gør din bolig salgsklar? Der er hjælp at hente i artiklerne nedenfor, hvor du får gode råd om alt fra oprydning til kæledyrshåndtering og årets modefarver.

Læs også: Går dit hussalg for langsomt?

Derfor bliver din bolig ikke solgt

Sådan sælger du boligen: Ud med hund og kat

Nye boligtrends der kan sælge din bolig

Find mere om