Bornholm vinder 3 af 4 discipliner i boligmarkedets vinter-OL

Der er vinter-OL i Beijing lige nu, men hvad nu hvis, vi leger OL på det danske boligmarkedet? Så vinder Bornholm guld i tre af fire discipliner.

Så du også de danske ishockeykvinder på isen her til formiddag? Ja, så er du sikkert stor OL-fan, og måske vil du derfor også elske denne lille leg, som vi kalder for vinter-OL på boligmarkedet.

For når vi stiller de danske kommuner op imod hinanden i forskellige discipliner, så bliver vores lille leg også let til de olympiske lege.

Kommunerne dyster i skihop, skiskydning, speedskating og curling, og Bornholm er lige så flittigt repræsenteret på medaljeskamlerne, som de kinesiske værter kommer til at være ved de ”rigtige” lege i Beijing.

Derfor må alle ejendomsmæglere på Bornholm være stolte af deres alsidighed, som selv en af vinteroplympiadens største legender Eric Heiden ikke kan gøre dem efter. Og det siger ikke så lidt, for Heiden vandt altså guld på samtlige fem distancer i hurtigskøjteløb ved OL i 1980 for siden at blive professionel cykelrytter med deltagelse i Tour de France i 1986.

Ja, faktisk viser resultaterne, at Bornholm meget bogstaveligt lever op til det olympiske slogan om at være hurtigere, højere og stærkere. Dyk ned i resultaterne af boligolympiadens enkelte discipliner herunder:

Skihop

Hvor har huspriserne taget det største hop de seneste fem år? Jo, det er selvfølgelig på Bornholm, der efterlader Halsnæs på andenpladsen, mens storfavoritten København må nøjes med en bronzemedalje.

KOMMUNEGNS. KVM.PRIS DEC 2016GNS. KVM.PRIS DEC 2021ÆNDRING
Bornholm6.39810.76168%
Halsnæs11.13217.58458%
København32.35750.74157%

(Tabellen er baseret på solgte villaer og rækkehuse i de pågældende år. Kilde: Boligsiden)

Skiskydning

I Skiskydning skal du være god til at stå på ski, og du skal have en rolig hånd, når du skal skyde til måls med din riffel. I boligolympiadens skiskydnings-konkurrence har vi set nærmere på, hvilke kommuner der har formået at sælge flest boliger til den fastsatte pris.

KOMMUNEANTAL SOLGTANTAL SOLGT TIL PRISENANDEL SOLGT TIL PRISEN
Bornholm994444%
Vallensbæk21943%
Ringsted672639%

(Tabellen viser andelen af villaer og rækkehuse, der blev solgt til prisen i hele 2021 pr. kommune. Kilde: Boligsiden)

Hurtigskøjteløb

Denne disciplin handler om at være hurtig. Rigtig hurtig. Og det er her, at Bornholm i boligolympiaden viser samme evner, som Eric Heiden gjorde i 1980. De tager i hvert fald guldmedaljen for det hurtigst gennemsnitlige hussalg i december 2021.

OMRÅDESALGSTID (ANTAL DAGE)
Bornholm46
Furesø47
Egedal49

(Tabellen viser, hvilke kommuner der har den laveste gennemsnitlige salgstid på salget af huse. Kilde: Boligsidens Markedsindeks december 2021)

Curling

Som du sikkert ved, handler curling om at få flest sten i huset. Oversætter vi den disciplin til boligolympiaden, handler det for om at have curlet det største udbud ud til køberne. Og her kan Bornholm – trods alt – ikke være med.

KOMMUNEHUSE TIL SALG I DECEMBER 2021
Aalborg728
Aarhus668
Hjørring661

(Tabellen viser, hvilke kommuner der har flest huse til salg. Kilde: Boligsidens Markedsindeks december 2021)

Find mere om