Bornholm er dansk mester i sommerhuse

Foto: Boligsiden

Sommerhusmarkedet på solskinsøen har taget føringen. Her stiger sommerhuspriserne mest, mens nedslagene falder, og salgstiden er lavere end noget andet sted i landet, viser tal fra Boligsiden.dk.

Bornholm er landets ukronede konge på det danske sommerhusmarked. Det seneste år har bragt godt nyt til de bornholmske sommerhusejere, der  har kunnet glæde sig over stigende priser og hurtigere salg.

Salgspriserne for bornholmske sommerhuse er steget med 18,6 procent det seneste år og ligger nu på 12.393 kroner pr. kvadratmeter. Prismæssigt placerer det Bornholm midt i feltet af de kommuner, der har flest sommerhussalg. Det betyder også, at den populære ferieø holder et meget rimeligt prisniveau, hvor de fleste sommerhuskøbere kan være med.

”Ingen anden kommune har haft sommerhuspriser, der er steget så meget som på Bornholm. Det er positivt for sommerhusejerne, at de nu får mere for deres huse, men fordi prisniveauet stadig er så rimeligt, er det stadig også attraktivt for køberne. Det er en win-win”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Landets laveste salgstid

I maj måned blev et bornholmsk sommerhus solgt på gennemsnitligt 158 dage. Det er helt uhørt hurtigt sammenlignet med landsgennemsnittet på 297 dage. Den eneste kommune, der nærmer sig den bornholmske supersalgstid er Halsnæs, hvor sommerhusene i maj blev solgt på 187 dage i gennemsnit. De resterende kommuner ligger langt bagefter med salgstider fra 209 dage og op til 462 dage i gennemsnit.

Danmarks mindste nedslag

Også nedslaget er faldet markant på Bornholm. Sammenlignet med maj 2013 var nedslaget i maj i år 37 procent mindre. I kroner og øre svarer det til, at bornholmske købere i maj fik 606 kroner pr. kvadratmeter i rabat, når de købte sommerhus. Det svarer til et nedslag på 45.000 kroner for et sommerhus på 75 kvadratmeter.

Intet andet sted i landet er nedslaget så lavt. Halsnæs kommune er igen den, der kommer tættest på med et nedslag på 749 kroner pr. kvadratmeter, mens andre kommuner har nedslag på helt op til 1.471 kroner pr. kvadratmeter.

Bornholmske sommerhuse netop nu

Netop nu er der godt 400 sommerhuse til salg på Bornholm. Priserne starter ved 99.000 kroner og slutter ved  knap 5 millioner. Over halvdelen af de bornholmske sommerhuse, der er til salg netop nu, koster under 1 million kroner. (Baseret på opgørelse gældende fra juni 2014)