Boligsidens Markedsindeks: Prisfald på ejerlejligheder

Foto: Boligsiden

Salgsprisen på ejerlejligheder faldt med næsten 10 procent i 2011. Dermed er kvadratmeterprisen i dag 2.000 kroner lavere end for et år siden. Det viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

2011 blev et hårdt år for sælgerne af ejerlejligheder. Ifølge Boligsidens Markedsindeks faldt de faktiske salgspriser i gennemsnit på landsplan med 9,7 procent hen over 2011. Det betyder, at salgspriserne per kvadratmeter faldt fra omkring 20.200 kroner til godt 18.200 kroner i december 2011 – et prisfald på 2.000 kroner per kvadratmeter på et år.

“2011 var købers marked med et stort udbud, faldende priser og store prisnedslag. Vores nye tal viser dog, at boligmarkedet er ved at finde et naturligt leje. De sidste par måneder har salgspriserne stabiliseret sig, og kvadratmeterprisen for ejerlejligheder har været stort set uændret,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Størst fald på Sjælland

Boligsidens Markedsindeks viser, at der er store forskelle på prisfaldene rundt om i landet. Salgspriserne på ejerlejligheder er faldet mest i Region Sjælland. Her er prisen faldet med 18 procent, mens de faldt mindst i Region Midtjylland, her ligger prisen i dag knap fem procent lavere end for et år siden.

”Vi ser store regionale forskelle på ejerlejlighedsmarkedet, men vores nye tal fra december viser til gengæld samme generelle udvikling. Prisudviklingen er begyndt at stabilisere sig, og flere steder i landet f.eks. i Syd-, Midt- og Nordjylland er priserne endda begyndt at stige. Faktisk er ejerlejlighederne i Nordjylland steget med mere end tre procent den seneste måned,” siger Birgit Daetz.

Salgsprisen er på landsplan også faldet på villaer og rækkehuse det seneste år, men kun med seks procent, og prisen på fritidsboliger er faldet med knap otte procent. Se Boligsidens Markedsindeks.

Andre fakta om salgsudviklingen i 2011

 • Salgstiderne steg i 2011 mest for villaer og rækkehuse med godt 10 procent og med 6,4 procent for ejerlejligheder. Salgstiderne er på landsplan nu på:
  •  202 dage for villa/rækkehuse
  •  167 dage for ejerlejligheder
  •  284 dage for fritidshuse.
 • Prisnedslagene målt som forskellen på den seneste udbudspris og den endelige handelspris steg for alle tre boligtyper – i dag får man et prisnedslag, der er 22,5 procent større på villa/rækkehuse, 6,3 procent større på ejerlejligheder og 24,5 procent større på fritidshuse end for et år siden. Prisnedslaget per kvadratmeter er på landsplan:
  •  879 kroner for villa/rækkehuse
  • 995 kroner for ejerlejligheder
  • 1.720 kroner for fritidshuse.
 • Boligudbuddet steg kraftigt i foråret og toppede med knap 85.000 boliger i juli 2011, herefter faldt udbuddet til 78.250 i slutningen af året. Udbuddet steg for alle tre boligtyper i 2011:
  • 11 procent for villa/rækkehuse
  • 4 procent for ejerlejligheder
  • 13 procent for fritidshuse.

Hvis du ønsker at se, hvordan det går udviklingen på markedet for solgte boliger i dit område, så klik dig ind på Boligsidens Markedsindeks.