Boligsidens Markedsindeks: Længere salgstider for villaer og rækkehuse

solgte huse

Foto: Boligsiden

Salgstiden for villaer og rækkehuse steg i januar. På et år er den gennemsnitlige salgstid steget med 11 dage, og det tager nu næsten 8 måneder at få huset solgt. Huspriserne faldt tillige i januar, viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Januar markerede en svag start for boligmarkedet anno 2013. I løbet af årets første måned steg salgstiden for villaer og rækkehuse således med 11 dage i gennemsnit sammenlignet med januar sidste år. Tallene fremgår af Boligsidens Markedsindeks, der bygger på salgsdata for januar måned og også indeholder årsudviklingen.

”For et år siden tog det 220 dage at få solgt huset, og i dag er den gennemsnitlige salgstid steget til 231 dage. Udviklingen er den samme over hele landet, for salgstiderne er steget i alle fem regioner både den sidste måned og set over det seneste år,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Det er gået hårdest ud over sælgerne i Region Midtjylland, Syddanmark og Sjælland. Her er salgstiderne på et år steget med 14 til 17 dage. Region Sjælland topper nu blandt de fem regioner med en gennemsnitlig salgstid på 267 dage – eller næsten 9 måneder.

I Region Hovedstaden er salgstiden dog kun én dag længere end for et år siden. I Nordjylland er stigningen på beskedne tre dage.

Huspriser faldt i januar

Samtidig med at det tager længere tid at finde en køber til huset, må hussælgere indse, at priserne falder. I januar faldt salgsprisen på villaer og rækkehuse med 0,6 procent. Det lille fald kan dog også hænge sammen med årstiden, understreger Birgit Daetz.

”Prisfaldet i januar skal ses i sammenhæng med, at kvadratmeterpriserne har svinget med op til 250 kroner, både op og ned de seneste 15 måneder. Så selv om priserne også i forhold til januar 2012 nu er godt en halv pct. lavere, er det samlede billede, at priserne holder sig på et ganske stabilt niveau,” forklarer Birgit Daetz.

På Boligsidens Markedsindeks kan du få hele overblikket over udviklingen for solgte boliger.

Fakta fra Boligsidens Markedsindeks

  • Salgstiden for villaer og rækkehuse er nu 11 dage længere end i januar 2012.
  • Salgspriserne for villaer og rækkehuse er faldet med 0,6 pct. fra december til januar. Priserne ligger nu 0,4 pct. lavere end i januar 2012.
  • Salgstiderne for ejerlejligheder steg i januar med 4 pct. på landsplan. Men salgstiden er alligevel 11 pct. kortere end for ét år siden.
  • Salgspriserne på ejerlejligheder var stabile med 0,3 pct. stigning fra december til januar og er siden januar 2012 steget knap 8 pct.

Så mange dage er salgstiden steget med på 1 år

  • Hele landet: 11 dage
  • Region Hovedstaden: 1 dag
  • Region Midtjylland: 14 dage
  • Region Nordjylland: 3 dage
  • Region Sjælland: 17 dage
  • Region Syddanmark: 16 dage