Boligsidens Årsrevy: Sådan gik det på boligmarkedet i 2011

Foto: Boligsiden

Se hvor Danmarks dyreste og billigste hus blev solgt i 2011, de bedst sælgende veje og meget mere. Boligsiden.dk ser tilbage på året, der er gået på boligmarkedet, og har markeret alle highlights fra 2011 på Danmarkskortet.

Der er himmelvid forskel på, hvor hurtigt man får solgt sin bolig fra den ene ende af landet til den anden. Og der er lige så markante forskelle på, hvor meget man kan regne med at få for huset eller lejligheden. Boligsiden.dk har undersøgt, hvordan boligmarkedet udviklede sig i løbet af året, der snart rinder ud.

Villaer

Langsomst og hurtigst sælgende veje

Villasælgerne på Bjerrevej i Horsens udviste i 2011 landets største grad af tålmodighed; her blev der nemlig solgt fem boliger i løbet af året, og i gennemsnit havde de stået til salg i 18 måneder.

I den anden ende af skalaen brillerer Christiansdal i Rødovre, hvor der blev solgt fem boliger i 2011 med en gennemsnitlig salgstid på blot 64 dage.

Billigste og dyreste villavej

Nørregade i nordjyske Sindal blev landets billigste villavej, idet de fem huse, der blev solgt i løbet af året, gik for en gennemsnitlig salgspris på 400.000 kroner.

Dyreste villavej blev Frederiksborgvej i Roskilde. Her blev otte huse solgt for i snit 7,1 mio. kr.

Dyreste villa

Ser man på den dyreste villa, snupper Hambros Allé i Hellerup førstepladsen, hvor en villa blev solgt til 50 mio. kr.

Korteste og længste salgstider pr. postnummer

I 5240 Odense NØ tager man hæderen som det postnummer i landet, hvor villaerne hurtigst bliver solgt – nemlig i gennemsnit 2½ måneder.

Postnummeret med de længste gennemsnitlige salgstider er 9681 Ranum med 436 dage – eller 14½ måneder.

I disse postnumre får man flest og færrest kvadratmeter for en mio. kr.

I Harpelunde på Lolland rækker millionen længst – her kan huskøbere i gennemsnit få 300 kvadratmeter pr. million, de køber hus for.

Dyrest er det i Skodsborg nord for København – i dette postnummer rækker en mio. kr. kun til gennemsnitligt 18 kvadratmeter for de 19 boliger udbudt til salg netop nu.

Ejerlejligheder

Korteste og længste salgstider for ejerlejligheder

Hvis man skal bryste sig af de korteste salgstider på veje med ejerlejligheder, skal der stå Amager Strandvej, København S på visitkortet; her blev der solgt seks ejerlejligheder i løbet af året med en gennemsnitlig salgstid på kun 26 dage.

Banegårdsgade i Aarhus C måtte se sig distanceret af det øvrige Danmark og endte på en gennemsnitlig salgstid for seks handler på 15 måneder.

Billigste og dyreste veje med ejerlejligheder

Billigst blev Elmevej i Struer med godt 381.000 kroner i gennemsnit for otte solgte ejerlejligheder. Kvadratmeterprisen lå her på 5.500 kr.

Tuborg Havnepark i Hellerup løb med titlen som årets dyreste ejerlejlighedsvej – knap 8 mio. kr. måtte seks købere i snit betale for deres nye lejlighed. Her lå kvadratmeterprisen på 54.000 kr.

Dyreste og billigste ejerlejligheder

En ejerlejlighed I Bredgade i indre København blev årets dyreste, da den blev solgt for 15 mio. kr.

Den billigste lå påfaldende nok i Charlottenlund. Den ligger på Prinsesse Alexandrines Allé og blev solgt for 110.000 kr. Men den er nu også kun 17 kvm stor!

Største og mindste udbudte ejerlejligheder

Algade 31 i Aalborg er den største ejerlejlighed – nemlig 452 kvm – der er udbudt til salg i 2011.

Prinsesse Alexandrines Allé 12 i Charlottenlund er den mindste med 17 kvm boligareal. Det er også den eneste bolig, der er med i årskavalkaden to gange – den figurerer også som lejligheden med årets laveste salgspris.

I disse postnumre fik man flest og færrest kvm for en mio. kr.

I Videbæk, mellem Ringkøbing og Herning kan boligkøbere i gennemsnit få 151 kvm pr. en mio. kr., de køber ejerlejlighed for.

I den dyre ende finder vi igen Skodsborg, hvor købere kan se frem til 23½ kvm pr. million. Gennemsnittet er her udregnet på baggrund af de 28 ejerlejligheder, der er udbudt.

Fritidshuse

Dyreste fritidshus

Årets dyreste fritidshus ligger på Kystvej i Hornbæk. Den blev handlet til en pris på 13,5 mio. kr.

Årets største fritidshus

Det største fritidshus, der var udbudt i løbet af året, var Liselejevej 42A i nordsjællandske Liseleje – huset er på intet mindre end 475 kvm.

Højeste kvadratmeterpris

Bjerregårdsvej i Hvide Sande er den vej, der kan mønstre landets højeste kvadratmeterpris, der ligger på godt 18.000 kr. pr. kvadratmeter.

Baggrundsinformation:

  • Alle salgstal er baseret på veje og postnumre med minimum fem bolighandler.
  • Data er trukket 12. december 2011, hvorfor der tages forbehold for, at handler gennemført efter denne dato kan forrykke billedet.