Boligsalgets normale topuge rammer et af årets laveste niveauer

Boligsalget plejer at toppe i uge 26, men nye ugetal fra Boligsiden viser, at salget i uge 26 i år landede på det tredjelaveste niveau i 2021. Foto: Boligsiden.

Uge 26 er traditionelt den uge på året, hvor der afsluttes flest bolighandler. Men i år nåede det samlede salg omvendt det tredjelaveste niveau i år.

Med sin placering lige op til sommerferien plejer uge 26 at være den uge på året, hvor flest boligkøbere slår til og får afsluttet deres bolighandel, så de i ro og mag kan gå på sommerferie.

Men i år er billedet et andet. I sidste uge blev der samlet solgt 2.209 boliger, og selvom det stadig er mange, er det blandt de laveste niveauer i år, når vi måler på ugebasis. Kun i uge 22 og i uge 1 er der solgt færre boliger.

Samtidig er de cirka 2.200 bolighandler også lavere end i samme uge i 2019 og 2020.

”Traditionelt stiger interessen for bolighandler i løbet af foråret for derefter at toppe i uge 26 lige omkring, hvor skolernes sommerferie begynder. Men intet har været som normalt i år, og efter et eksplosivt første kvartal med rekordmange bolighandler, er aktiviteten stilnet af tidligere, end den plejer. Derfor ser vi nu et lavere antal handler i uge 26, der ellers plejer at være topscorer blandt alle årets uger,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Det interessante er, at niveauet ikke blot ligger under sidste år, men også under niveauet i samme uge i 2019, hvor corona endnu ikke havde sat turbo på boligmarkedet. Sidste uges antal handler er altså udtryk for et niveau, der ligger tættere op ad det normale end på de utallige rekorder, vi har set uge for uge i 2020 og 2021.”

Sælgerne tager også en slapper

Imens boligkøberne lader til at drosle ned i sommerferien, tyder det også på, at nogle af sælgerne gør det samme.

I de fire uger frem til uge 26 er der hver uge sat mere end 3.000 nye boliger til salg, men i sidste uge dalede antallet af sælgere en smule. Her kom der samlet 2.766 nye boliger på markedet.

”Ligesom boligkøberne ser ind i en sommerferie, hvor flere endda kan begynde at se lidt ud over Danmarks grænser, er det også naturligt, at sælgernes fokus skifter fra et potentielt boligsalg til sommerferie og familietid. Når det er sagt, er der stadig rigtig mange sælgere, som har valgt at sætte boligen til salg i sidste uge, og der er igen med til at skubbe det samlede udbud op,” siger Birgit Daetz.

Sammenligner vi med gennemsnittet for samme uge i 2015-2019 ligger antallet af nye sælgere i sidste uge 11 procent højere.

Samtidig stiger det samlede udbud og når op på 40.603 boliger til salg.