Boligsalget sætter ind med solid slutspurt i den sidste uge op til jul

Boligsalget var i uge 51 usædvanlig højt for årstiden, viser nye ugetal fra Boligsiden. Foto: Boligsiden.

I uge 51 solgte de danske ejendomsmæglere 2.432 boliger. Det er hele 59 procent flere end gennemsnittet for samme uge i de seneste fem år, viser Boligsidens nye og sidste ugetal for 2020.

2.432 danske familier har i år givet sig selv en ekstra stor julegave. I hvert fald er det netop det antal bolighandler, som er indgået i uge 51, som samtidig er den sidste hele uge inden jul.

Det er et usædvanligt højt antal handler på denne tid af året, hvor vi normalt koncentrerer os om de sidste forberedelser til højtiden.

”Der er flere aspekter af sidste uges boligsalg, som er værd at bemærke. Målt i forhold til alle ugerne i 2020, er de 2.432 salg kun overgået af fem uger i sommerperioden og tre uger i efteråret. Samtidig er resultatet for dette års sidste uge op til jul 59 procent højere end gennemsnittet for samme uge i de seneste fem år. Det tyder på, at mange har haft travlt med at lukke salget inden jul,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Salget i 2020-udgaven af uge 51 er et godt stykke over sidste års resultat, hvor der blev solgt 1.731 boliger. Det sker, selv om salget i ugen op til jul sidste år også var højt i forhold til normalt, idet der i gennemsnit de seneste fem år er solgt 1.528 boliger i uge 51.

Huse og lejligheder sælger

Ser vi nærmere på, hvilke typer af boliger, der især bliver solgt flere af, gælder det villaer og rækkehuse samt ejerlejligheder.

Salget af ejerlejligheder lå i sidste uge 43 procent over gennemsnittet for samme uge i de seneste år, imens salget af villaer og rækkehuse er 60 procent højere.

På trods af at der er sat både flere nye huse og ejerlejligheder til salg, end der plejer på denne tid af året, falder udbuddet som følge af det høje boligsalg. Og i de seneste uger har der været en tendens til, at antallet af nye boliger til salg nærmer sig normalen.

”Der er stadig behov for, at der kommer flere nye sælgere til, hvis de skal matche efterspørgslen fra de mange købere. Så hvis du her i julen overvejer at sætte sin bolig til salg, er der en god chance for, at du får solgt hurtigt i det nye år,” siger Birgit Daetz.

Ugetallene for uge 51 bliver de sidste, som Boligsiden udgiver i 2020.