Boligsalget øger tempo – men er langt fra oppe i gear

Foto: Boligsiden

Efter et katastrofalt dårligt vintersalg er der fremgang at spore, og landets ejendomsmæglere er mere positive end længe. Men kun i behersket grad.

Boligmarkedet gik i den forgangne vinter nærmest helt i stå, og årets to første måneder blev gennemført i sneglefart. Men nu er der kommet mere fart i boligsalget. Det er især i København og omegn, at der er fremgang at spore, lyder det fra en række ejendomsmæglere.

Hos EDC har man gjort status over påskesalget, og særligt aktiviteten i Region Hovedstaden glæder flere ejendomsmæglerkæder. De lune helligdage har nemlig budt på såvel flere fremvisninger som flere salg, når man sammenligner med påsken sidste år. EDC har bedt sine 250 butikker om at vurdere påskeaktiviteten, og hos kæden er der tilfredshed at spore.

Billedet vender

”Indberetningerne understøtter, hvad vi også har set i de seneste salgstal, nemlig at billedet så småt vender i hovedstaden. Kombinationen af store prisfald, store rentefald og opsparet købsbehov har fået køberne tilbage på markedet”, siger kommunikationschef Jan Nordmann.

Hos home er Niels H. Carstensen på linie med sin kollega i den konkurrerende kæde, om end han maner til besindighed:

Halter fortsat mange steder

”Det går da bedre i hovedstadsområdet, Nordsjælland og Århus, men det halter fortsat mange andre steder. Men der er flere lys i mørket, og så kommer vi altså fra en utrolig lav omsætning; vi er imidlertid på vej op i fart, men vi kører stadig i krybesporet. Mere end moderat positive kan vi ikke tillade os at være.”

Også Nybolig melder om et stigende salg – fortrinsvis i København. Her steg salget i marts med 22% i forhold til året før. Når det er sagt, skal det imidlertid med, at boligsalget hos Nybolig i årets første kvartal på landsplan lå 40% under niveauet i samme periode sidste år.

Billige lejligheder og villaer sælger

”Det er specielt en stigning i salget af andelsboliger, mindre ejerlejligheder og villaer, der trækker salget op; der er fortsat størst efterspørgsel efter ejerlejligheder i den billige ende og villaer i prisklassen op til 2,5 millioner kroner”, siger kommunikationschef Eva Nørgaard Petersen.

Hos home er salget steget med 86% fra januar til marts måned, ”men vi sammenligner jo med et historisk lavt udgangspunkt, og gennemsnittet er lavere end sidste år”, siger Niels H. Carstensen, der har i hvert fald ét stort ønske her og nu:

”Vi mangler i den grad ejerlejligheder i København – vi kan sælge mange flere end dem, vi har til salg!”

Det burde antyde, at der er mulighed for at fastholde en god salgspris over for køber, og får dét sælgerne ud i markedet, er der chance for at boligsalget kan skifte et gear op og komme ud af krybesporet.

Find mere om