Boligsalget er kun 500 klik væk

Foto: Boligsiden

Brugerne klikker i gennemsnit 502 gange på en bolig, før den er solgt. Det viser tal fra www.boligsiden.dk. Færrest klik bruger jyderne, mens boligerne i det østlige Danmark bliver vist flest gange, før slutsedlen er skrevet under.

De besøgende på www.boligsiden.dk klikker i gennemsnit 502 gange på en bolig, før den bliver solgt. Det viser en opgørelse over alle boliger, som er udbudt i 2009 og 2010, og som er registreret solgt hos Boligsiden.

Tallene viser, at boligsælgerne i Jylland ikke behøver at regne med nær så mange klik som østdanskerne, før boligen er solgt.

”På Læsø klikker brugerne i gennemsnit kun 185 gange på en bolig, før den er solgt. Derefter følge Thisted og Ærø, begge med 237 klik pr. solgte bolig. Og blandt de 20 kommuner, hvor der er færrest klik pr. solgte bolig, er det kun Lolland – med 303 klik på 16. pladsen – i den østlige del af landet, der kan kvalificere sig til en plads i selskabet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Herlev med flest klik

Omvendt er der blandt de 20 kommuner med flest klik pr. solgte bolig kun en ikke-sjællandsk kommune med på listen – nemlig Aarhus.

”Det er fortrinsvis kommunerne i Københavns omegn og i Nordsjælland, hvor sælgerne skal påregne mange klik, før en køber bestemmer sig for at slå til på en bolig”, siger Birgit Daetz.

Flest klik bruger boligkøberne i Herlev Kommune. Her går der i gennemsnit 912 klik, før der kommer en underskrift på slutsedlen.

”Om det er godt eller skidt, at der går mange klik på boligsalget, er nok et spørgsmål om temperament. Og så hører det med, at der er langt mere at vælge imellem i og omkring København, så boligkøberne kigger nok på en del flere boliger, før de bestemmer sig”, vurderer Birgit Daetz.

Københavnerne slår hurtigere til

Ser man alene på Københavns Kommune, falder denne en smule uden for den antagelse. Her går der nemlig kun 542 klik på hver bolighandel. Det kan hænge sammen med, at konkurrencen blandt køberne på boligmarkedet i netop København i højere grad end andre steder i landet vendte tilbage i 2009.

”Ejendomsmæglerne i København melder om støt stigende salgstal gennem 2009. Det er især de mindre lejligheder, der sælger, og der er rift om dem. Derfor er der uden tvivl mange potentielle købere, som er blevet mere raske til at træffe en beslutning. Man slår med andre ord hurtigere til, når det rigtige dukker op”, slutter Birgit Daetz.

Find mere om