Boligsalget boomer i uge 18

Foto: Boligsiden

Påskemyten aflivet: Boligsalget blomstrer sammen med kirsebærtræerne i uge 18 og ikke i ugerne efter påske. Det viser en ny undersøgelse fra Boligsiden.dk, der afslører, at flest villa- og rækkehuse skifter hænder i den famøse uge i slutningen af april.

Påsken er ikke bare en højtid i kirkelig forstand men også for de travle ejendomsmæglere, der typisk viser flere huse frem i påskedagene end ellers. Selve købskontrakterne bliver dog først skrevet under uger senere. Det viser sig dog, at selve påskeugens placering i kalenderen ikke har betydning for, hvornår underskrifterne falder. I årene 2010-2015 er langt de fleste bolighandler foregået i uge 18 i slutningen af april, uanset påskens placering.

”Vi havde forventet, at der var en sammenhæng mellem de mange fremvisninger i påsken og efterfølgende salg 3-4 uger senere. Men det viser sig, at kalenderåret styrer boligsalget mere end påsken. Foråret er en stærk katalysator for salg af villaer og rækkehuse. Det er der, man drømmer om at komme ud af byen og få et udendørsliv på egen græsplæne”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Over 1.000 hushandler i uge 18 i år

I år er uge 18 dog blevet overhalet af uge 17, der har stået for det største antal hushandler. I uge 17 fik hele 1.125 villaer og rækkehuse nye ejere, mens 1.003 huse skiftede hænder i uge 18. Dermed har uge 18 i år været vært for langt flere hushandler end i uge 18 i 2014, hvor 854 husenøgler skiftede hænder – en rekord daværende forår.

”Det er svært at sige, hvorfor de mange handler ender med at ligge præcis i uge 18 eller ugerne omkring, men vi kan se, at uanset om der det enkelte år bliver handlet mange eller få boliger, så er uge 18 altid med helt i toppen”, siger Birgit Daetz.

I år har de handlede huse i uge 18 i gennemsnit været 153 kvadratmeter store og kostet godt to millioner kroner.

Find mere om