Boligsalg rammer højeste niveau siden slutningen af september

Foto: Boligsiden.

Der blev solgt 1.968 boliger i sidste uge, hvilket er det højeste antal siden uge 39 sidste år. Salget er fortsat væsentligt lavere end på samme tid sidste år.

Der har været rigtig godt gang i den store boligmarkedskuglepen i den forgange uge, hvor der blev underskrevet intet mindre end 1.968 slutsedler.

Dermed rammer salget af boliger det højeste niveau siden uge 39 i slutningen af september og starten af oktober sidste år.

”I de tre første uger af 2022 har der været godt gang i boligsalget, og det er også steget uge for uge med flere hundrede salg. Det er imidlertid helt normalt, at salget af boliger lige skal kickstartes i starten af et nyt år. Normalt finder det sit niveau omkring ugerne i slutningen af januar og starten af februar – altså den periode vi er gået i gang med nu,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

På trods af at boligsalget i den forgangne uge ikke er set højere siden efteråret, så er det samtidig 26 procent lavere end i samme uge sidste år, hvor salget da også var ekstraordinært højt. Dermed følger udviklingen forventningen om, at boligsalget vil blive lavere i 2022 end i 2021.

[visualizer id=”41496″ lazy=”no” class=””]

Nybrud på boligmarkedet

Det er generelt for alle dele af boligmarkedet, at antallet af handler i sidste uge er lavere end i samme uge sidste år. Og det er lige så generelt, at salget er højere end gennemsnittet for ugen i årene før corona.

Således er salget af huse i uge tre 51 procent højere end gennemsnittet for samme uge i årene 2015-2019, salget af sommerhuse er mere end dobbelt så højt, mens lejlighedssalget er 34 procent højere.

”Der er sket et nybrud på boligmarkedet, hvor aktiviteten er spredt mere ud end tidligere. Den ændring kan have rod i det lave udbud og den høje efterspørgsel, der tvinger køberne til at slå til, når de har fundet deres drømmebolig. Der er ikke samme tid til at sætte sit boligkøb på standby i vintermånederne, og der er ikke samme rum til at se tiden an i håbet om, at en bolig måske falder i pris,” siger Birgit Daetz.

Antallet af nye boliger til salg lå i den forgangne uge en lille smule lavere end antallet af solgte, hvorfor det samlede udbud af boliger falder for 14. uge i træk. Der er nu 36.411 boliger til salg.

[visualizer id=”42582″ lazy=”no” class=””]