Boligsælgere slipper hurtigere gennem salget

Foto: Boligsiden

Perioden mellem kommissionsaftale og handelsaftale er minimeret kraftigt de seneste tre år, hvor der er skåret knap to måneder af salgstiden for en ejerlejlighed og knap en måned af salgstiden for villaer og rækkehuse. Det viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Enhver boligsælgers mareridt er ikke at kunne komme af med boligen, men oddsene for at slippe hurtigt gennem et boligsalg er forbedret markant de seneste tre år. Salgstiden er nemlig faldet støt for både villaer og ejerlejligheder i perioden fra december 2012 til december 2015.

Faldet i salgstiden har været størst for ejerlejligheder. I december sidste år slap sælgerne generelt af med lejligheden på 97 dage i modsætning til de 149 dage, de skulle regne med i december 2012. I samme periode er salgstiden faldet fra 223 dage til 195 dage for villaer og rækkehuse.

”Det skaber tryghed, når salgstiden falder. Det skaber et bedre flow på boligmarkedet, og giver sælgerne – som ofte også er købere i en anden handel – mere ro i maven”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Rekordlav salgstid i Region Hovedstaden

I december faldt salgstiden for villaer og rækkehuse med 1,3 procent i region Hovedstaden, og de 119 dage det tog at sælge en villa i december var dermed den laveste salgstid, siden Boligsiden.dk begyndt at måle i januar 2010.

Salgstiden i Region Hovedstaden er faldet markant over de seneste år. Alene fra december 2014 til december 2015 er den faldet med 22 dage svarende til 16 procent.

Store regionale forskelle

Trods det store fald i salgstiden på landsplan er det ikke hele landet, der deltager i festen. I Region Syddanmark har salgstiden for villaer og rækkehuse været næsten uændret de seneste tre år, og i december i år lå den på 232 dage.

”Udbuddet af villaer og rækkehuse er faldet i Region Syddanmark det seneste år, og antallet af handler er steget markant, så det er muligt, at det generelle opsving på boligmarkedet kommer til at påvirke salgstiden positivt også i Region Syddanmark”, siger Birgit Daetz.

Se hele Boligsidens Markedsindeks

Find mere om