Boligsælgere skifter til et billigere hjem

Foto: Boligsiden

Ifølge en ejendomsmægler er skærpede realkreditkrav årsag til, at flere skifter til en billigere bolig. Det skriver Politiken. Boligsiden.dk bringer et uddrag af artiklen.

Andelen af boligsælgere, der flytter til en billigere bolig, er på kun to år steget med 52 procent. Det skriver politiken.dk.

Det viser en undersøgelse af 2.000 aktuelle handler hos ejendomsmæglerkæden EDC, som har lavet en sammenligning med salgstallene fra 2009 og 2010.

»Vi har set tendensen i et par år, men særlig i det seneste år er det blevet mere udtalt. Køberne vil hellere sætte sig lidt billigere, så de kan tåle at gå lidt ned i løn og stadig blive siddende i en bolig. De strammer ikke skruen til det yderste som tidligere«, siger ejendomsmægler Johannes Luxbo Andersen.

Læs også: Boligmarkedet stabiliseret flere steder i landet

»Bankerne er blevet mere tilbageholdende med at give lån. De stiller meget, meget større krav. De ser hellere, at kunderne køber en billigere bolig og ikke tager chancer. Sådan var det også før, men nu er bankerne godt nok blevet forsigtige«, siger ejendomsmægleren.

Inden for det seneste år er der 30 procent færre boligsælgere, der har valgt at flytte til en dyrere bolig, viser EDC’s undersøgelse. Og nu er der en ny gruppe, som henvender sig hos Johannes Luxbo Andersen.

»Der er også en hel del kunder, som må sælge deres bolig med et tab. De køber en bolig, der er billigere, så de kan betale deres gæld af. Den gruppe havde vi slet ikke for fem år siden. Der er selvfølgelig også nogle, som vil købe dyrere, men lige pludselig er der væsentlig flere, som vil købe en billigere bolig end den, de allerede sidder i«, siger han.

Find mere om