Boligsælgere sænker i stigende grad udbudsprisen

Foto: Boligsiden

Næsten hver anden villa til salg har fået reduceret prisen, efter den er sat til salg. Andelen er stigende, og trenden ses også for andre boligtyper i udbud. Det viser tal fra www.boligsiden.dk.

En større andel af sælgerne er villige til at reducere udbudsprisen undervejs i processen mod at få solgt boligen. Nye tal fra www.boligsiden.dk viser, at mindst fire ud af 10 boliger, som stod til salg ved udgangen af januar måned, er billigere, end da de oprindeligt blev sat til salg hos ejendomsmægleren.

Ud af de godt 40.000 villaer, der netop nu er til salg på www.boligsiden.dk, drejer det sig om 45 pct., som i dag er billigere, end da sælger oprindeligt satte huset til salg.

Andelen steget over tre år

”Det er en andel, der er steget de sidste tre år; dengang var det kun 40 pct. af villaerne, hvor udbudsprisen var reduceret, og de 45 pct. er den højeste andel i de sidste tre år”, forklarer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Læs også: 10 villaer blev i 2011 handlet til mere end en kvart milliard

Andelen på 45 pct. svarer til, at 18.000 villasælgere forsøger sig med en prisreduktion for at vinde købernes gunst.

Trenden ses inden for de fleste boligtyper, som er annonceret til salg på www.boligsiden.dk. Også når det gælder fritidsboligerne, er dagens niveau det højeste i tre år.

51 % villalejligheder reduceret i pris

”42 pct. af alle fritidsboliger til salg havde fået reduceret prisen ved udgangen af januar – for tre år siden var tallet 35 pct. Når vi ser på villalejligheder, er prisen reduceret i lidt mere end hver anden tilfælde – det højeste siden april 2009”, siger Birgit Daetz.

For andelsboligerne drejer det sig om 40 pct. af det samlede udbud, hvor prisen ved udgangen af januar måned var blevet reduceret en eller flere gange undervejs i udbudsperioden.
Det er dog en lidt lavere andel end for tre år siden, hvor det var 44 pct., men siden midten af 2009 har den dog ikke været højere end i dag.

Ejerlejlighederne skiller sig lidt ud, idet det nu drejer sig om 40 pct. af det samlede udbud, hvor prisen er reduceret. Det er lavere end for tre år siden, men dog en stigning fra cirka 30 pct. i foråret 2011.

”Men samlet set konstaterer vi, at flere boligsælgere er villige til at reducere prisen undervejs. Det sker blandt andet i tilfælde, hvor man godt nok sætter en fornuftig, skarp pris fra starten, men stadig er indstillet på at prøve markedet af. Hvis så ikke der er udsigt til en køber inden for en måned eller to, er man frisk på at reducere udbudsprisen – så at sige for at komme foran i konkurrencen med andre sælgere i nabolaget”, slutter Birgit Daetz.

Find mere om