Boligrekorder i 2015

Murermestervilla

Foto: Boligsiden

Millioner af kroner byttede hænder i de dyreste bolighandler i 2015. Den dyreste villa blev handlet på Vedbæk Strandvej, mens det dyreste sommerhus ligger i Tisvildeleje, viser opgørelse fra Boligsiden.dk.

I 2015 blev der solgt over 64.000 boliger, og blandt handlerne var der nogle, der skilte sig ud. Årets dyreste villahandel blev en 530 kvadratmeter stor villa på Vedbæk Strandvej, viser en opgørelse fra Boligsiden.dk. Med en salgspris på 58 millioner kroner var der ingen over og ingen ved siden af i hele 2015. Der var ellers godt gang i millionhandlerne på netop Vedbæk Strandvej, hvor også villasalg på henholdsvis 32 og 22,5 millioner kroner var nok til en plads i top 10.      

Den dyreste sommerhushandel fandt sted på Sortebakken i Tisvildeleje, hvor salgsprisen kom op på 15 millioner kroner. Sommerhuset ligger i Gribskov Kommune, og det gør seks ud af ti af de dyreste sommerhuse, der blev solgt i 2015. De resterende sommerhuse i top 10 over årets dyreste sommerhushandler ligger i Helsingør Kommune, så Nordsjællands kyst gjorde rent bord i det forgangne år.

På den hurtigst sælgende villaveje er der til gengæld villaer i en helt anden prisklasse. Her er der tale om typiske parcelhuse, der ofte koster mindre end gennemsnittet. Hurtigst gik det på Horsbred i Vallensbæk, hvor villaerne blev solgt på bare 24 dage i gennemsnit i 2015. Her er der tale om et trygt og børnevenligt villakvarter, men stisystemer til skoler og fritidsaktiviteter, hvilket generelt karakteriserer de tre hurtigst sælgende villaveje.

Rekorder i 2015

Dyreste villahandel: 58 millioner kroner

Dyreste sommerhushandel: 15 millioner kroner

Hurtigst sælgende villavej: Horsbred i Vallensbæk

Find mere om