Boligmarkedet i forårshumør

Foto: Boligsiden

Salgspriserne for villaer og rækkehuse stiger, og salgstiden falder i næsten hele landet. Foråret er for alvor ved at gøre sin entre på boligmarkedet, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks

Selvom temperaturerne udenfor ikke for alvor er nået dertil, hvor man kan lægge vintertøjet på hylden, spirer foråret på boligmarkedet. Salgsprisen for villaer og rækkehuse steg med 0,5 procent på landsplan fra februar til marts, og der var prisstigninger at spore i næsten hele landet. Nordjyderne fik den største prisstigning på 1,5 procent fra måneden før, mens Midtjylland som den eneste region måtte tage et fald i salgsprisen, nemlig på 0,7 procent.

Køberne er flere steder i landet begyndt at handle hurtigere, og her er salgstiden for nedadgående. På landsplan var salgstiden dog uændret fra februar til marts, men den faldt i Region Hovedstaden, Sjælland og Syddanmark. Salgstiden var lavest i Region Hovedstaden, hvor det i gennemsnit tog 126 dage at sælge et hus i marts. Landsgennemsnittet lå på 200 dage, og Region Sjælland nærmer sig gennemsnittet med god hast. Efter et fald på 1,8 procent seneste måned havde Region Sjælland en gennemsnitlig salgstid på 211 dage i marts.

”Der er fortsat stor aktivitet på boligmarkedet uden for hovedstadsområdet. Salgstiden er faldet næsten to måneder i Region Sjælland på de seneste tre år. I samme periode er salgstiden faldet godt en måned i Region Hovedstaden, så der er god fart på ude i landet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Så hurtigt gik det

Salgstid på villa/rækkehuse i marts

Hele landet: 200 dage

Region Hovedstaden: 126 dage

Region Midtjylland: 198 dage

Region Sjælland: 211 dage

Region Nordjylland: 231 dage

Region Syddanmark: 236 dage

Find mere om