Boligkøberne rundede årets første måned af med høj handelsaktivitet

Der blev solgt næsten 2.000 boliger i sidste uge. Det er 32 procent flere end gennemsnittet for samme uge i årene 2015-2019. Foto: Boligsiden.

Uge 4 bød på næsten 2.000 bolighandler. Det er anden uge i træk, at der bliver solgt boliger i den størrelsesorden, og årets første måned bliver dermed afsluttet med højere handelsaktivitet end normalt på denne tid af året.

Det samlede udbud af boliger på det danske boligmarked er lavt. Men det forhindrer ikke danskerne i at finde deres nye drømmehjem.

Nye ugetal fra Boligsiden viser nemlig, at der i sidste uge (uge 4) blev solgt 1.944 boliger. Det er 32 procent flere end gennemsnittet for samme uge i årene 2015-2019. Og samtidig skal vi tilbage til slutningen af september sidste år, for at finde et højere niveau af bolighandler.

”Stort set hvert år i januar ser vi en stigning i boligsalget, efter aktiviteten har ligget lidt i dvale hen over jul og nytår. Når det er sagt, så ligger sidste uges niveau en del højere end normalt på denne tid af året, idet gennemsnittet for samme uge i de tidligere år ligger tættere på de 1.500 bolighandler end de knap 2.000 handler som vi så i sidste uge,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Det bliver spændende at se, hvilken retning boligsalget tager i de kommende uger. I årene inden corona har vi typisk set, at boligsalget har stabiliseret sig i løbet af februar efter den traditionelle januar-stigning. Vi må derfor vente og se, om salget i år også jævner ud på det høje niveau, vi ser nu, eller om der vil ske et fald i aktiviteten i de kommende uger.”

Selvom salget i uge 4 var højere end normalt, er det trods alt lavere end niveauet i den samme uge sidste år, hvor boligsalget eksploderede i januar. Konkret er der tale om en fald på 31 procent sammenlignet med uge 4 i 2021.

Det er især salget af huse, der trækker der samlede boligsalg op. I sidste uge blev der således solgt 1.139 villaer og rækkehuse, hvilket er 39 procent flere end gennemsnittet for samme uge i årene 2015-2019.

De mange salg kan mærkes på boligmarkedet. For selvom der i sidste uge også blev sat lidt over 1.900 boliger til salg i Danmark, falder det samlede udbud også for 15. uge i træk.