Boliger i trygge villakvarterer solgte hurtigst i 2015

Foto: Boligsiden

Årets hurtigst sælgende villaveje lå i år i Vallensbæk, Silkeborg og Albertslund. Med eftertragtede placeringer i trygge og børnevenlige villakvarterer blev boligerne solgt på bare 24 dage i gennemsnit på den hurtigst sælgende vej. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk.

Når der først kommer børn i familien, siger mange farvel til lejligheden i byen og flytter i villa. Men vi vil helst have en villa i et lukket villakvarter, hvor ungerne er i sikkerhed, når de spurter fra dør til dør for at ringe på hos legekammeraterne.

Præcis den slags villakvarter er Horsbred i Vallensbæk. Her blev husene solgt på bare 24 dage i gennemsnit i 2015, og det gør Horsbred til den hurtigst sælgende villavej i 2015. På andenpladsen kommer Buskelundengen i Silkeborg, hvor villaerne blev solgt på 31 dage i gennemsnit. Tredjepladsen indtages af Kongsager i Albertslund, og også her er der tale om børnevenlige villakvarterer med grønne områder, sikre stisystemer og flere skoler inden for kort afstand.

”Når det kommer til villaveje, er der ingen tvivl om, at de populære områder, er de lukkede villakvarterer, hvor børn kan færdes sikkert til og fra skole og kammerater. Beliggenheden er stadig det vigtigste i et villasalg; især hvis priserne også er rimelige”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Mange huskøbere vil ikke tøve med at købe et ikke-tidssvarende parcelhus i et af de populære områder, hvis det kom til salg. Huset kan man jo renovere. Det er beliggenheden, der er vigtig”, siger Birgit Daetz.

Tryghed kan købes for rimelige penge

Horsbred er en del af et kæmpe villakvarter, hvor både skole og fodboldklub ligger i yderkanten af kvarteret. Netop nu er der en enkelt villa til salg på den populære vej, og ejendomsmægleren beskriver området som ”et hyggeligt og børnerigt kvarter, hvor venlige naboer hilser på hinanden, og børnene leger trygt på de stilfærdige veje. Ad sikre stisystemer kan I på kort tid cykle til Pilehaveskolen, svømmehallen og stationen, og når I skal købe ind, ligger Fakta blot 500 meter fra adressen. Derudover er nærområdet begunstiget med smuk natur.” Dette er ingredienserne til et supersælgende boligområde.

”Tryghed er noget, der et langt stykke hen ad vejen kan købes for penge; i hvert fald når det kommer til at købe en bolig i et kvarter, hvor man ikke er bange for at lade sine børn gå alene ud”, siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”Og typisk er husene i de eftertragtede kvarterer slet ikke så dyre. Der er ofte tale om klassiske 60’er og 70’er-parceller, der hører til blandt de billigste villaer på markedet. Det er derfor ofte den perfekte løsning for det unge par, der flytter i deres første hus”, siger Birgit Daetz, som forklaring på, hvorfor netop husene på Horsbred og lignende veje går som varmt brød.

Huset, der i øjeblikket er til salg på Horsbred, har da også en udbudspris, der endda ligger lidt lavere end salgspriserne i kommunen.

Se huset til salg på Horsbred 19, 2625 Vallensbæk 

Top 10 hurtigst sælgende villaveje i 2015 (min. 6 handler)

  1. Horsbred, 2625 Vallensbæk: 24 dage
  2. Buskelundengen, 8600 Silkeborg: 31 dage
  3. Kongsager, 2620 Albertslund: 37 dage
  4. Parkvej, 6710 Esbjerg V: 39 dage
  5. Sydkærsvej, 2650 Hvidovre: 42 dage
  6. Helenelyst, 8220 Brabrand: 43 dage
  7. Jyllingevej, 2610 Rødovre: 44 dage
  8. Skovsgårdsvej, 8362 Hørning: 46 dage
  9. Søhusevej, 5270 Odense N: 48 dage
  10. Kongshaven, 2500 Valby: 50 dage

Data er trukket den 18. december 2015 og er baseret på villahandler på veje med mindst seks registrerede handler i 2015.

Find mere om