Bliv sommerhusejer for 2.000 kroner om måneden

Foto: Boligsiden

For 2.000 kroner om måneden kan du få dit eget sommerfristed. Lave renter og attraktive låneforhold gør nu de billige sommerhuse endnu billigere at sidde i. Boligsiden.dk har undersøgt markedet for sommerhuse på discount, og lige nu er godt 100 sommerhuse til salg for under 2.000 kroner om måneden.

Det kræver overskud i økonomien at købe et ekstra hus og betale to huslejer om måneden. Men beløbet behøver ikke være særlig stort, da du med en udbetaling på ca. 25.000 kroner og efterfølgende 2.000 kroner om måneden kan få dit eget sommerhus, som du kan nyde i ferier og weekender.

”Det kan være dyrt at have et sommerhus, men det behøver ikke at være det. De lave renter gør det stadig attraktivt at låne, og på grund af renteniveauet får man mere hus for pengene nu end for et par år siden. Hvis man desuden ikke behøver at have sommerhus i populære områder som Gammel Skagen, Tisvilde eller Blåvand er der gode muligheder for at finde prisrigtige huse, der endda ligger tæt på kysten og er i god stand,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

100 billige sommerhuse sat til salg

Netop nu er der små 12.000 sommerhuse til salg på Boligsiden.dk. Godt 100 af dem koster under 2.000 kroner om måneden, og især Bornholm og de små øer har meget godt at byde på.

”På Fejø, Orø og Askø kan du få billige og velholdte sommerhuse kun få hundrede meter fra stranden, og er du til bornholmsk klippeø og sommerstemning, kan du også finde et billigt sommerhus der,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Hvis du ikke er til øliv, kan du også kigge efter sommerhuse på Djurs, Lolland, Thisted, Morsø, Frederikssund og Kalundborg, der alle har flere billige sommerhuse på lager. Blandt de kommuner, der har flest sommerhussalg, er Vordingborg den kommune, hvor sommerhuspriserne er lavest. Her er gennemsnitsprisen nede i 9.000 kroner pr. kvadratmeter, der ligger noget under landsgennemsnittet på 13.600 kroner pr. kvadratmeter.

Fakta om lave priser og stort udbud

Nøgletal fra marts måned viser, at sommerhusenes priser ligger 1,5 procent under, hvad de gjorde i marts 2013. Samtidig er der flere sommerhuse til salg end samme tid sidste år; udbuddet ligger 3,4 procent højere end i marts 2013. Kombineret med at den fortsat lave rente, har man alle muligheder for at finde et dejligt sommerhus, der er til at betale.

Find mere om