Bliv klogere på tilstandsrapporten med det nye afsnit af Boligkvarteret

Foto: Boligsiden

Boligsiden lancerede i samarbejde med Partnermedier i maj en ny podcast, og i dag kommer næste afsnit i rækken, hvor du kan høre mere om tilstandsrapporten. Læs mere og lyt med her.

Når du står foran den ejendom, der måske kan blive dit nye hus, melder der sig ofte en del spørgsmål. For hvordan er den fysiske tilstand af det hus, som for de fleste bliver en af de største investeringer, du foretager dig i dit liv?

Tanken om at bruge et millionbeløb på en bolig, hvori der kan være skader, der er dyre at reparere, er angstprovokerende for mange boligkøbere. Men heldigvis findes der et redskab, der netop har til formål at få afdækket husets stand, nemlig tilstandsrapporten.

Et vigtigt redskab i bolighandlen

Men hvad indeholder sådan en rapport egentlig, og hvordan kan den hjælpe dig i dit boligkøb?

”En tilstandsrapport er ikke et krav i forbindelse med en bolighandel, men det er en rigtig god ide at få den lavet, fordi den giver et overblik over boligens stand og minimerer antallet af ubekendte faktorer. Det gør det i sidste ende også nemmere for sælger og køber at nå til enighed om en pris,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Det er nogle af de ting, du kan blive klogere på i det nye afsnit af Boligsidens podcast ’Boligkvarteret’, hvor temaet netop er tilstandsrapporter.

Efter en introduktion til situationen på boligmarkedet lige nu fra Boligsiens kommunikationsdirektør, Birgit Daetz, fortæller månedens gæst, Rune Ravnborg, fra NRGi hvad tilstandsrapporten er for en størrelse, og hvorfor den er så afgørende i forbindelse med et boligkøb.

I det nye afsnit af Boligkvarteret, som er tilgængelig fra i dag, kan du høre meget mere om, hvilken betydning tilstandsrapporten har for en bolighandel, og hvad du skal være opmærksom på.

Afsnittet varer ligesom de øvrige afsnit af Boligkvarteret cirka 15 minutter, og du kan finde det her på Boligsiden. Du kan også høre ’Boligkvarteret’ hos Spotify, Apple Podcast, eller hvor du normalt lytter til podcast.

Boligkvarteret holder en kort sommerferie i juli måned, men podcastserien er tilbage med næste afsnit i slutningen af august.