Antallet af villahandler toppede i foråret

Foto: Boligsiden

Farten er taget lidt af boligmarkedet, og antallet af villahandler er nu mere moderat end i foråret, viser tal fra Boligsiden.dk.

Selvom der stadig bliver handlet boliger til den helt store guldmedalje, er antallet af villahandler nu mere moderat end i forårsmånederne.

Godt 7.000 villaer skiftede hænder i marts og april måned i år; det var 53 procent flere, end der gennemsnitligt er blevet handlet i marts og april i årene 2010-2014. Men derfra bremsede det sydende boligmarked lidt op, og antallet af handler har ikke i de efterfølgende måneder kunne matche de to forårsmåneder. I august lå antallet af villahandler kun 32 procent over gennemsnittet i august i de foregående år.

”Da renten ramte bunden i foråret, steg salget af alle boligtyper. Da renten igen steg, fandt antallet af bolighandler et mere normalt leje, og især antallet af villahandler bremsede op. Sammenlignet med andre boligtyper er det rent faktisk villaerne, hvor antallet af handler ligger mindst over gennemsnittet året til dato. Selv sommerhussalget har rykket sig mere i år end villasalget har i forhold til gennemsnittet for de foregående år, og især ejerlejligheder og rækkehuse ligger markant over de foregående års niveau”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Salget af villaer ligger år til dato 36 procent højere end gennemsnittet for samme periode i 2010-2014, mens salget af sommerhuse ligger hele 40 procent højere end gennemsnittet for de foregående år.

Top 10 – kommuner med størst stigning i handler af villa

Målt som ændring i antal handler i juni, juli samt august 2015 holdt op mod samme periode 2014.

  1. Syddjurs: 83 %
  2. Glostrup: 80 %
  3. Mariagerfjord: 76 %
  4. Odsherred: 74 %
  5. 5: Sorø: 71 %
  6. Næstved: 63 %
  7. Holbæk: 57 %
  8. Stuer: 55 %
  9. Vejen: 55 %
  10. Brønderslev: 54 %
Find mere om